Børnelogik er ikke altid lige gennemskuelig. Til gengæld er den sjov og bringer smilet frem. Derfor lancerer Kræftens Bekæmpelse nu en humørkalender for 2020, der indeholder sjove og finurlige citater fra børn i alle aldre, og som samtidig støtter et godt formål i kampen mod kræft.

Kræftens Bekæmpelses kampagne

Jagten på årets mandel-, advents- og julegaver sætter snart ind, og ifølge en ny undersøgelse foretaget af Gallup på vegne af Kræftens Bekæmpelse mener omkring halvdelen af danskerne, at det kan være en udfordring at finde den rette gave. I år er der heldigvis hjælp at hente, når Kræftens Bekæmpelse lancerer en humørkalender med sjove børnecitater, der hver dag kan være med til at frembringe smil og glæde med humoristiske udtalelser om hverdagen, livet og kærligheden til mad, venner og leg.

– Humørkalenderen er et hyggeligt univers, der hver dag kan minde os om den uhøjtidelighed og fantasi, som børn rummer. For hvem kender ikke de sjove og skøre udmeldinger, som børn kommer med? Vi har samlet en kalender med et citat til hver dag, så danskerne kan starte dagen med et smil, siger Lise Atzen Bjerregaard, der er kampagneansvarlig for Kræft er ikke for børn, og fortsætter: – Det er en sød og sjov gave – oplagt til den, som man vil overraske med noget nyt og anderledes. Og så er der noget meget fint i at give en gave, der støtter et godt formål. Overskuddet fra salget af kalenderen går nemlig til Kræftens Bekæmpelses arbejde med børn og unge ramt af kræft.

Citaterne kommer fra børn fra hele landet, og illustrator StineStregen har skabt en række fine illustrationer, der visuelt komplimenterer dagens budskab, så både børn og voksne kan få glæde af den.

Humørkalenderen koster DKK 99,- (vejl. udsalgspris). Den er i handlen fra den 4. november og kan købes hos følgende forhandlere:

● Kræftens Bekæmpelses webshop: www.købogstøt.dk
● Bones Restauranter
● H.J. Hansen Vin
● Salling Stormagasiner
● Luksusbaby.dk

Om kampagnen Kræft er ikke for børn.
Kræft er ikke for børn er Kræftens Bekæmpelses kampagne, som sætter fokus på – og samler penge ind til forskning, forebyggelse og patientstøtte – i relation til børn, unge og kræft.

Se mere på www.kræfterikkeforbørn.dk

Fakta om kræft hos børn.
200 danske børn rammes hvert år af kræft – og fire ud af fem overlever deres kræftsygdom
De mest almindelige former for kræft blandt børn er kræft i blodet, lymfesystemerne og hjernen
Børn rammes i vid udstrækning af andre kræftformer end voksne. For langt de fleste tilfælde af børnekræft kender man ikke årsagen til, at kræftsygdommen opstår
Behandlingen er typisk meget intensiv og består af kemoterapi i høje doser og hos nogle børn også af operationer eller stråleterapi, der giver mere end halvdelen af børnene senfølger