Ny kampagne skal hjælpe københavnerne med at sikre deres hjem mod indbrud. For langt de fleste er juleaften en hyggens tid i familiens skød. Men nogle københavnere kommer hjem til et tømt hjem. Juletid er desværre også indbrudstid.

Derfor lancerer Københavns Kommune en ny forebyggende kampagne i samarbejde med Københavns Politi, der skal gøre julen og de mørke måneder markant sværere for indbrudstyvene.
”København skal være et trygt sted – ikke mindst i københavnernes egne hjem. Heldigvis kan vi også selv bidrage ved fx at holde øje med hinandens hjem og passe på hinanden, og på den måde gøre indbrudstyvenes arbejdsbetingelser sværere,” siger overborgmester Frank Jensen (S). De tre råd i kampagnen ’Indbrudstyve elsker åbent hus’ kan hjælpe københavnerne med at indbrudssikre deres hus og lejlighed, så julen fortsat vil være en glædelig tid for alle. Tre råd til at holde indbrudstyven for døren.

– Nabohjælp virker – hold øje i din opgang og nabolag
– Lås din entredør, gadedør og dør på køkkentrappen
– Tænd lys eller brug tænd/sluk ure, når du ikke er hjemme.

”Ingen bør opleve at komme hjem fra en julefest til et hjem, der har haft uønsket besøg. De seneste ti år har vi heldigvis oplevet et stort fald i antallet af indbrud i København, men ethvert indbrud er ét for meget. Derfor håber jeg meget, at vi alle vil hjælpe hinanden, så endnu færre bliver udsat for indbrud,” siger politidirektør i Københavns Politi, Anne Tønnes.

I løbet af kampagnen vil Københavns Kommune og Københavns Politi deltage i borgermøder og folkekøkkener i hhv. Folehaven og på Islands Brygge. Her kan københavnere få tips og tricks til at forebygge indbrud, få gratis plakater med de tre råd til at hænge op i opgange og tænd/sluk ure.

Fakta om kampagnen ’Indbrudstyve elsker åbent hus’.
Bag kampagnen står Københavns Kommune og Københavns Politi i samarbejde med Frederiksberg Kommune og Det Kriminalpræventive Råd. Den kører over hele København fra mandag den 25. november og to uger frem med outdoor og events, bl.a. kampagnefilm på Facebook og borgermøder i Folehaven og Islands Brygge. Læs mere på www.kk.dk/indbrud.

På sociale medier spreder kendte københavnere budskabet under #SikkerBy.

Fakta om indbrud i København.
Ifølge Københavns Politi blev der begået mere end 1.600 indbrud i københavnske hjem i 2018.
Siden 2009 er andelen af indbrud i villaer i København faldet med ca. 62 procent.
Siden 2009 er andelen af indbrud i lejligheder i København faldet med ca. 50 procent.
Samlet set er antallet af indbrud i både villaer og lejligheder i København mere end halveret siden 2009.

Få gode råd om indbrudssikring af Københavns Kommune og Københavns Politi
3. december kl. 17.30-19.00: Dialogmøde i Folehaven med fællesspisning på Vigerslev Bibliotek, Kirsebærhaven 23.
4. december kl. 18.00-20.00: Oplæg ved Fællesspisning på Bryggen, Kulturhuset Islands Brygge, Islands Brygge 18.

Læs pressemeddelsen her.