I en koordineret aktion ledet af Grænsecenter Øresund under Københavns Politi blev der onsdag anholdt seks personer. De mistænkes for at stå bag organiseret smugling af en stor mængde hash til Sverige. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro / Byportalerne.dk

Seks mænd i alderen 30 til 57 år blev i dag anholdt, da Grænsecenter Øresund (GCØ) under Københavns Politi slog til i en større aktion. Aktionen foregik med bistand fra Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi og Særlig Efterforskning Øst (SEØ).

De anholdte personer sigtes for smugling og medvirken til smugling af ikke under et ton hash.

Der blev i forbindelse med anholdelserne foretaget ransagning på ni adresser i København og på Københavns Vestegn. Ved ransagningerne er der foreløbigt fundet en mindre mængde narkotika og beslaglagt et køretøj. Ransagningerne pågår stadig på enkelte af adresserne.

”Aktionen i dag forløb som planlagt, og jeg er godt tilfreds med, at vi nu har fjernet et kriminelt netværk, der har forsynet det svenske marked med hash,” siger leder af GCØ, politiinspektør Henrik Andersen.

GCØ er et samarbejde mellem dansk og svensk politi og har til formål at efterforske grænseoverskridende kriminalitet i Øresundsregionen. I samarbejdet er der særligt fokus på sager om sprængstoffer, våben, narkotika, omrejsende kriminelle og hvidvaskede penge, der krydser grænsen mellem Danmark og Sverige.

”Dagens aktion er resultatet af en efterforskning, som Grænsecenter Øresund har foretaget over de seneste måneder med bistand fra bl.a. svensk politi. Det er endnu et godt eksempel på værdien af et tæt samarbejde mellem politiet på begge sider af Øresund,” siger Henrik Andersen.

De anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag den 20. maj i Københavns Byret med krav om varetægtsfængsling. Politiet vil begære lukkede døre.