Nu får alle en chance til for at opleve den store publikums- og anmeldersucces MENS VI VENTER PÅ GODOT på Teatret ved Sorte Hest.

Pressefoto MENS VI VENTER PÅ GODOT

Gå ikke glip af et gensyn med de herrer Nicolas Bro, Mads Wille og Steen Stig Lommer samt Lue Støvelbæk, som er ny mand på stjerneholdet i teaterchef Maria Vinterbergs prisbelønnede iscenesættelse. Også denne gang har forestillingen kurs mod komplet udsolgt allerede inden repremieren den 27. januar 2024.

Samuel Becketts absurde mesterværk MENS VI VENTER PÅ GODOT er anerkendt som en af de helt store teaterklassikere, og både i 2020 og 2022 stod publikum på nakken af hinanden for at se teaterchef Maria Vinterbergs version på Teatret ved Sorte Hest. Opsætningen gik rent hjem også hos anmelderne og blev hædret med bl.a. Teaterkatten og Årets Reumert.

Når Teatret ved Sorte Hest nu har forestillingen på plakaten for tredje gang, er størstedelen af den oprindelige besætning samlet igen. Nicolas Bro og Mads Wille er tilbage i glansrollerne som de to ventende vagabonder, Vladimir og Estragon, og Steen Stig Lommer levendegør på ny den mystiske forbipasserende, Pozzo.

Ligeledes spiller den nu 17-årige Olga Matthiesen atter birollen som Drengen, mens stortalentet Lue Støvelbæk har overtaget rollen som den fåmælte slave, Lucky (efter Kristoffer Helmuth). Det er ikke for de sarteste af sjæle at lade sig forføre af den irsk-franske nobelpristager Samuel Becketts gådefulde univers. Men vover man hovedspringet ind i hans kulkældersorte humor, hans rasende indsigt i meningsløshed og hans vanvittige tilgang til livets absurditeter, så får man chancen for et møde med sin egen venten på Godot.

Teaterchef og iscenesætter Maria Vinterberg udtaler:
“MENS VI VENTER PÅ GODOT rummer de allerstørste spørgsmål man kan stille i sit liv, og de bliver heldigvis IKKE besvaret. For Beckett har IKKE svarene, og han har IKKE konstrueret en kryptisk dramatisering af spørgsmål, som han allerede kender svarene på. Beckett vil i dialog med sit publikum. Han får os til at gyse og grine og græde og være mennesker. MENS VI VENTER PÅ GODOT hører til blandt de allerbedste dramatiske tekster og er kendetegnet ved at skrive sig ind i enhver given tid og aldrig underlægge sig nuets tyranni. Det er jo selve mesterværkets dna”

Om MENS VI VENTER PÅ GODOT
På en uendelig landevej sidder de to småkriminelle vagabonder, Vladimir og Estragon, og venter på Godot. De ved egentlig ikke, hvem Godot er, eller hvorfor de venter på ham, men én ting er sikkert: De er nødt til at blive, indtil han kommer. I ventetiden gør de, hvad de kan for at bevare værdigheden, mens de prøver støvler med og uden sok, udviser en mistænkelig interesse for hatte, propper sig med rådne gulerødder og overvejer den bedste måde at begå selvmord på, når der kun er ét sølle træ.

Desuden prøver de at overgå hinanden i kendskab til Biblens evangelister, udsætter en stakkels dreng for tredjegradsforhør, sparker rundt med slaven, Lucky, og forsøger at indynde sig hos hans herre, Pozzo. Ellers sker der sådan set ingenting, og næste dag ligner den foregående til forveksling. Men hvem ved – måske kommer Godot i morgen?

MENS VI VENTER PÅ GODOT spiller på Teatret ved Sorte Hest
27. januar – 16. marts 2024.
Læs mere på sortehest.com