Københavns Kommune inviterer til webinar 17. marts. Bliv klogere på forbuddet mod engangsbægre, og bliv inspireret til, hvad I så kan gøre, når I skal holde et event.

Foto: ABW

Vores brug og smid væk-kultur er et problem for både klimaet, miljøet og naturen. Næsten 50 procent af alt menneskeskabt affald i verdenshavene er plastemballage fra to-go, føde- og drikkevarer. Derfor skal vi alle vænne os til nye måder at forbruge på.

I København har de besluttet at gøre en indsats for at begrænse brugen af engangskruset. Men det kan være en udfordring at få nye systemer og vaner til at fungere, når logistikken skal spille ved store arrangementer som festivaler, markeder og sportsbegivenheder. Både markedet, arrangører og ikke mindst publikum skal omstille sig. Den perfekte løsning er der måske ikke endnu, men de er godt på vej.

På dette webinar kan du høre om konkrete erfaringer og om alternative løsninger til engangsplastbægre ved events i det offentlige rum.

Siden 2020 har Københavns Kommune stillet krav til eventarrangører om ikke at benytte engangsplastkrus ved store events på offentlige pladser. På webinaret vil Københavns Kommune fortælle, hvordan det er gået, siden kravet trådte i kraft.

Du kan også høre leverandører af genbrugskrus præsentere deres løsninger og dele ud af de praktiske erfaringer. Og du får også et indblik i, hvordan nogle events har grebet en alternativ løsning til engangsplastkruset an.

Indledningsvist fortæller Danmarks Naturfredningsforening kort om det miljømæssige ræsonnement i skiftet fra engangsbrug til genbrug.

Webinaret finder sted torsdag 17. marts kl. 10.00-11.30 og vil foregå på Microsoft Teams.

Det afholdes i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening.

Fortæl gerne dit netværk om webinaret.