Er du mellem 12 og 20 år og bor du i Københavns Kommune, så kan du stille op til valget om en plads i Ungeråd KBH. 

Synes du, at unge har for lidt indflydelse på Københavns udvikling? Har du en holdning til din by? Har lyst til at sætte dit aftryk på de politiske beslutninger, der træffes og samtidig blive en del af et stærkt fællesskab? Så er det NU, du skal stille op som kandidat til en af de 35 pladser i ungerådet, hvis du er mellem 12 og 20 år og bor i Københavns Kommune.

Ungeråd KBH sætter emner, som unge er optaget af, på dagsorden for Københavns Kommune. Vi debatterer, hvordan fremtidens København skal forme sig. Vi tager udgangspunkt i vores egen hverdag og udfordrer hinanden på emner om alt fra, hvordan vi kan forbedre trivslen i folkeskolen til, hvordan vi kan vi skabe en mere klimavenlig hovedstad.

Ungerådsmedlem Celine Ergin Balmer, har fået nye erfaringer med, hvordan man arbejder for at få gennemført sine ønsker: ”I Ungeråd KBH har jeg fundet et fællesskab, hvor jeg får indflydelse på byens udvikling. Det er fedt at føle, at man tager del i demokratiet og arbejder for københavnske unges ønsker. I Ungeråd KBH opstår der også venskaber på kryds og tværs af alder, uddannelsesniveau, bydele og køn. Jeg tror ikke, at jeg for to år siden havde regnet med, at jeg ville kalde en, der er syv år yngre end mig for min veninde. Det er ret specielt. Men også ret fedt. Fordi vi har jo noget tilfælles og det er jo, at vi gerne vil København det bedste.”

I perioden fra 11. august til 11. september kan du stille op som kandidat på. Alt det kræver er, at du er ekspert i at være ung, at du har lyst til at bidrage til at gøre København til en endnu federe by og at du kan deltage i minimum to møder om måneden fra kl. 17-20 i Borgerrepræsentationssalen på Københavns Rådhus. Stil op til Ungeråd KBH og vær med til at sætte unges ønsker og drømme på dagsordenen i København. Samtidig får du en masse nye venner.

Vi afholder opstillingsevent torsdag den 29. august påVesterbro Ungdomsgård kl. 18.30-20.30 og kandidatworkshop den 3. september kl. 16-18 på Rådhuset. Du kan melde dig som kandidat til Ungeråd KBH på www.ungerådkbh.dk.
Fra den 13. september til den 25. september 2019 foregår selve afstemningen om, hvem der skal have en plads i Ungeråd KBH.

Fakta.
• Ungeråd KBH er med til at sikre, at unge har indflydelse på udviklingen i Københavns Kommune, og er med til at sætte et ungt præg på de politiske beslutninger, der træffes.
• Ungeråd KBH består af 35 medlemmer i alderen 12-20 år med bopæl i Københavns Kommune. Medlemmerne vælges for et år ad gangen.
• Ungeråd KBH kan hvert år anmode Borgerrepræsentationen om at behandle fire forslag. Ungerådets forslag kan vedrøre alle kommunens områder.
• I indeværende valgperiode har Ungeråd KBH arbejdet med at forbedre trivslen i folkeskolen og kæmpet for begrænse biltrafikken for at få et bedre klima i København.
• Ungeråd KBH fungerer som høringspart og deltager i en række debatter og møder med byens unge og politikere.
• Ungeråd KBH er kendetegnet ved at arbejde uafhængigt af partipolitiske, økonomiske og religiøse interesser.
• 65 kommuner har et ungdomsråd. I hovedstadsområdet er det blandt andet Furesø, Frederikssund og Herlev kommuner. Hvidovre og Rødovre kommuner overvejer med inspiration fra Ungeråd Kbh at oprette ungeråd.

Få flere oplysninger lige her.