Københavns Kommune fejrer 30-årsjubilæet for verdens første vielse af et par af samme køn i haven på Københavns Rådhus.

Københavns Kommune gør sammen med Copenhagen Pride en ekstra indsats for at hylde mangfoldigheden under dette års Copenhagen Pride Week. Ikke blot bliver mangfoldighedsflaget hejst fra Københavns Rådhus og Pride-vognen fyldt med kommunale medarbejdere, men et helt særligt 30-års jubilæum bliver også fejret.

I år er det nemlig 30 år siden, at et par af samme køn blev viet for første gang. Den 1. oktober 1989 indgik 11 par såkaldt registreret partnerskab på Københavns Rådhus. Jubilæet fejres med en reception og en række vielser i Rådhushaven den 16. august, hvor overborgmester Frank Jensen (S) og kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) vier parrene.

Overborgmester Frank Jensen ser frem til at vie par i Rådhushaven i anledning af jubilæet og til at deltage i optoget: ”Copenhagen Pride er en fest, og midt i fejringen skal vi huske, at tolerancen og mangfoldigheden er resultatet af en række kampe igennem årtier. Jeg sad selv i Folketinget i 1989 og stemte for loven om registrerede partnerskaber. Meget godt er sket siden, og det er der god grund til at fejre for alle københavnere – uanset seksuel orientering”, siger Frank Jensen.

Det særlige jubilæum er noget, man som københavner kan være stolt af, mener kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å): ”Det er så stort, at vi i år kan fejre et verdensomspændende 30-års jubilæum for vielsen af det allerførste par af samme køn – og så tilmed på Københavns Rådhus. Det viser med tydelighed, hvilken by vi ønsker, København skal være at bo og leve i – nemlig en by, der hylder kærlighed, mangfoldighed og retten til at være den man er”.

Københavns Kommune deltager desuden i Prideoptoget med en vogn lørdag den 17. august, hvor ca. 150 medarbejdere deltager. Overborgmester Frank Jensen og kultur- fritidsborgmester Franciska Rosenkilde går også med i optoget.

Læs videre her og få flere oplysninger m.m.