Monday Studio Art Shop & Gallery åbner igen dørene til deres tilbagevendende udstillingskoncept expo.1624, der denne gang vender vrangen ud, og undersøger det smukke i det normative uskønne, det private rum, det indre og det umiddelbare grænseoverskridende.

Med den fotografiske udstilling Inside/Out inviterer Monday Studio og de tre udstillende fotografer dig på en rejse bag facaden. I en tid, hvor vi kæmper med og mod den perfekte fremstilling, søger flere og flere efter det autentiske, det ægte og det upolerede – og netop dét kan du opleve i den to uger lange udstilling.

De udstillende fotografer Agnes Tine Tolbøll, Morten Lundrup og Steffanie Nordahl er alle blevet stillet samme opgave; Fortolk frit på udstillingstitlen Inside/Out igennem fotografiet. Det er blevet til en samlet udstilling af tidligere og nye værker, der tilsammen udgør en totalinstallation bestående af 23 fotoværker af meget forskellig karakter.

Agnes Tine Tolbøll (f. 1986) inviterer dig med på sin rejse til Montreal med fotoserien ‘The Block’. Med en dokumentaristisk tilgang portrætterer Agnes tre unge mennesker, og de situationer, der opstår i blokken, på blokken og rundt om blokken. Fotoserien skaber et intimt indblik i det at være ung og afklædt – i overført såvel som bogstavelig forstand. Med Agnes rolle som fluen på væggen, formår hun at skabe et ægte og ufiltreret rum mellem de portrætterede og beskueren. I sin anden serie ‘Breath’ præsenterer Agnes en række konfronterende og eksplicitte sort/hvid-fotografier, der modsat The Block, i højere grad er et kunstfotografisk projekt, der direkte inviterer ind i et seksuelt, fetichistisk mørkt rum.

Morten Lundrup (f. 1976) udstiller tre større værker, og ønsker at hive det frem, der foregår inde i os alle – og det, vi allerhelst gemmer væk. Det er når vi tør vise sårbarheden, at ærligheden og autenticiteten opstår, forklarer han. Med sine værker kommer Morten bag de mange filtre, vi som mennesker gemmer os bag i dagligdagen. På den måde skaber han stærke portrætteringer, og fanger de øjeblikke, hvor filtrene er fjernet, og lader plads til det ærlige billede af, hvem vi i virkeligheden er – og vender det inderste udad.

Steffanie Nordahl (f. 1988) har skudt en helt ny fotoserie til denne specifikke udstilling. Med serien ønsker Steffanie at undersøge dualiteten mellem udsøgt skønhed og forstyrrende groteskhed, som to sammenhængende komponenter. Gennem Steffanies arbejde som fotograf finder hun en anderledes skønhed og naturlighed i det makabre og forvrængede. Steffanie søger at skabe oplevelser, der på én og samme tid er taktile, frastødende og dragende. Beskueren inviteres med ind i universer, hvor vi svæver mellem forfald, ophøjelse, frastødelse og forførelse – ind til en instinktiv oplevelse, hvor opfattelser af det smukke og det groteske udfoldes, udfordres og får rum til at opstå på ny.

Inside/Out – en hyldest til fotografiet.
Inside/Out er den anden i rækken af Monday Studios gruppeudstillinger. Med den fotografiske udgave af expo.1624 ønsker Monday Studio at medvirke til at fremme (kunst)fotografiet i Danmark, og sætte fokus på et udvalg af Københavns dygtige fotografer inden for både dokumentar- og kunstfotografi. På åbningsaftenen d. 1. november vil alle tre kunstnere være til stede og til rådighed for dialog.

Koncept og idé af Monday Studio.
Udstillingen er finansieret af kunstnerne selv og Monday Studio

Fredag d. 1.nov: Udstillingsåbning kl. 16.24-20.00. Kunstnerne er til stede denne aften. Læs mere her.