Sundhedsstyrelsen er i fuld gang med at invitere de unge til vaccination mod COVID-19. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

Foto ABW

I disse dage modtager alle landets 16-19-årige invitation til vaccination. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at alle personer, som er fyldt 16 år bliver vaccineret mod COVID-19. Det er frivilligt, om man vil tage imod tilbuddet om vaccination.

Sundhedsstyrelsen sender invitation ud til alle de 16-19 årige, og samtidig sendes som udgangspunkt et orienteringsbrev med information om vaccinationstilbuddet til de 16-17 åriges forældre eller til den person, som har forældremyndigheden. På denne måde er forældrene informeret om, at den unge er blevet inviteret til vaccination, så de sammen kan tale om tilbuddet.

”Selvom man som 16- og 17-årig ifølge sundhedsloven selv kan træffe en beslutning om at blive vaccineret, så skal forældrene have at vide, at deres barn er inviteret til vaccination. Derfor er det vores klare anbefaling, at man taler med sine forældre eller en anden voksen om vaccinationstilbuddet,” siger Bolette Søborg, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Det er ikke alle unge, som er tilmeldt e-boks og derfor ved, at der her ligger en invitation til vaccination og venter. Ved at tale med deres børn om vaccinationstilbuddet kan forældrene også hjælpe til at minde dem om, at de skal huske at tjekke deres e-boks.

På de regionale vaccinationssteder gør regionerne en ekstra indsats for at sikre, at unge under 18 år har talt med deres forældre om vaccinationen mod COVID-19. Her vil de eventuelt blive bedt om at ringe til deres forældre, hvis forældrene ikke er informerede om vaccinationstilbuddet.

Sundhedsstyrelsen har samlet information og svar på mange typiske spørgsmål om vaccination mod COVID-19:

Til dig under 18 år og dine forældre

Om anbefalingen

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at unge bliver vaccineret mod COVID-19. Det skyldes, at:

  • Jo flere der er vaccineret, jo bedre kontrol får vi med epidemien. Det betyder, at vi kan komme af med restriktioner og tilbage til en normal hverdag
  • Alle kan blive syge af COVID-19 – også unge. Derudover døjer nogle med senfølger efter COVID-19.
  • Selvom unge ikke er i stor risiko for alvorlig sygdom efter smitte med COVID-19, er det vigtigt at de lader sig vaccinere for at beskytte de mere sårbare borgere, hvor vaccinen måske ikke virker så godt.