I flere tilfælde de seneste måneder har personer fået frarøvet adgangen til deres Mobilepay-konto, som gerningsmændene efterfølgende har kopieret og derefter trukket store beløb fra det tilknyttede kreditkort. Københavns Politi efterlyser gerningsmænd til et konkret røveri. Det oplyses i en pressemeddelelse

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Københavns Politi vil gerne advare borgere mod en ny modus i forbindelse med røverier. De har den seneste tid haft tre sager – muligvis flere der ikke er anmeldt – hvor grupper af unge har antastet og truet berusede mænd i det indre København til at udlevere sin telefon og kodeord til Mobilepay. Derefter har gerningsmændene kopieret ofrets konto, inden de har afleveret telefonen tilbage.

Ofrene har alle været ældre end gerningsmændene og på vej alene hjem fra en bytur.

Er man udsat for et røveri med denne fremgangsmåde, så er det vigtigt, at man med det samme sørger for at få spærret både for sin Mobilepay og det tilknyttede kreditkort.

»Vi har desværre set, at de udspekulerede gerningsmænd hurtigt udnytter ofrenes konti, både til kontanter og til køb i butikker, indtil man når at få spærret sin Mobilepay. Derfor opfordrer vi til, at man for en sikkerheds skyld spærrer både sin Mobilepay og sit kreditkort, hvis uvedkommende har fået adgang til ens oplysninger,« siger leder af røverisektionen, politikommissær Poul Hansen.

Kender du disse mænd?
De efterlyser nu også disse mistænkte gerningsmænd til et røveri begået den 23. april kl. 22.30 på Strøget/Mikkel Bryggers Gade i København.

Mændene benyttede sig af ovenstående modus. Disse overvågningsfotos er taget dagen efter, da de benyttede ofrets Mobilepay til at betale for en række varer i butikker.

Kontakt politiet på 1-1-4, hvis du kan genkende en eller flere af de følgende personer:

A: Mand, 20-25 år, 170-175 cm høj, alm af bygning, mørk i huden/mellemøstlig af udseende. Iført sort hue med hvid/lys kan, lyst gråt Nike Joggingsæt og sort jakke:

 

Efterlyste A

B: Mand, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, meget mørk i huden/afrikansk af udseende. Iført sort kasket med hvid skrift ’La Rosa’, blå Hugo Boss vest, sort trøje under, sorte Nike bukser og sorte sko:

Efterlyste B

C: Mand, 20-25 år, 175-180 cm høj, spinkel af bygning, meget mørk i huden/afrikansk af udseende. Iført sort Les Deux kasket, sort Emporio Armani jakke med hvide stafferinger, blå cowboy jeans og sorte sko:

Efterlyste C

D: Mand, 20-25 år, 180-185 cm høj, kraftig af bygning, meget mørk/afrikansk af udseende. Iført sort hue med hvid/lys kant, sort dunvest over gråt bomuldsjoggingsæt og sorte sko:

Efterlyste D