Vi er på vej ind i den første weekend med udvidede åbningstider for serveringssteder. Københavns Politi vil være til stede i nattelivet for blandt andet at sikre, at de nye regler bliver overholdt – men det er vigtigt, at både værtshusene og deres gæster også tager ansvar i en kritisk fase af genåbningen, understreger politidirektør Anne Tønnes. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Med en ændring af forsamlingsforbuddet kan barer, værtshuse og andre serveringssteder nu holde åbent til kl. 2, hvis de ikke lukker nye gæster ind efter kl. 23. Reglerne forudsætter, at beværtningerne allerede har de nødvendige bevillinger. De serveringssteder, der lukker ved midnat, må stadig gerne byde nye gæster indenfor efter kl. 23.

Reglerne er indført som led i den gradvise genåbning af Danmark. Samtidig er der stadig nye tilfælde af smitte med covid-19. Derfor er det helt afgørende, at alle forstår vigtigheden af at overholde reglerne, siger politidirektør Anne Tønnes: »Selv om barer og værtshuse nu får lov at holde længere åbent, er der stadig restriktioner, og det er der en god grund til: Vi skal fastholde smitten på et lavt niveau. I de seneste måneder har vi oplevet, at serveringsstederne har udvist et stort ansvar på det her område, og vi forventer selvfølgelig, at det fortsætter,« siger politidirektør Anne Tønnes.

Københavns Politi vil i weekenden være synligt til stede i nattelivet for blandt andet at føre tilsyn med beværtningerne. De barer og serveringssteder, der ikke overholder de nye regler, risikerer en bøde på minimum 10.000 kroner.

»Det er vigtigt at understrege, at det er serveringsstedernes ansvar at overholde de nye regler. Vi vil fortsat være til stede i nattelivet for at holde øje med, om det sker, og for at sikre ro og orden,« siger Anne Tønnes.

Hen over sommeren har et af de helt store fokusområder for Københavns Politi været støj og såkaldt musik til ulempe. Her opfordrer Anne Tønnes til, at borgerne fortsat viser hensyn: »Der kan jo sagtens være mange, som ikke bevæger sig ud nattelivet, men i stedet vælger at feste i privat regi. Til jer vil jeg igen bede om, at I husker at tage hensyn til jeres medborgere og naboer og sørger for at følge Sundhedsstyrelsens retningslinjer.«