Lyssignal ved havnebadene, ekstra bemanding og skærpede retningslinjer for badning. Men den vigtigste faktor er at vise hensyn. Det oplyses i en pressemeddelse fra Københavns Kommune.
Badesæsonen blev officielt skudt i gang den 8. juni i år, da de tre livredderbemandede havnebade åbnede for sommeren. På grund af corona er badeforholdene anderledes i år, hvor en række tiltag er iværksat for at sikre en sikker adfærd ved havnebadene.
”Havnen er byens blå byrum, der summer af liv hen over sommeren, og særligt i år forventer vi, at rigtig mange københavnere vil hoppe i vandet, når flere tilbringer ferien hjemme. Derfor gør vi brug af nogle nye tiltag ved havnebadene, så det bliver nemt at bade sikkert i havnen, ligesom vi løbende vil se på, om der kan gøres mere eller andet, ” siger kultur- og fritidsborgmester, Franciska Rosenkilde (Å).
Foruden de tre livredderbemandede havnebade er der seks badezoner i havnen og en syvende på vej. Den mest travle badezone er Sandkaj i Nordhavn, hvor der er opsat afstandsmarkører og retningslinjer for god og sikker badeadfærd.
Vis hensyn, når der er mange mennesker.
For mange mennesker ved badestederne og langs havnen uden god afstand til hinanden, har allerede vist sig som en udfordring på de varme dage i forårssolen og medført opholdsforbud flere gange. Derfor er opfordringen til sommerens badegæster at vise hensyn til hinanden og ændre adfærd, hvis der er mange mennesker der gerne vil bade.
”Udfordringen opstår på de varme dage, hvor alle gerne vil bruge en hel dag ved havnen med at bade og sole sig, men i år er det simpelthen ikke muligt. Hvis alle skal have mulighed for at bade, bliver vi nødt til at justere vores adfærd og vise hensyn til hinanden. Det håber vi, at retningslinjerne for god badeadfærd vil hjælpe på vej.” siger Anne Skovbro, adm. direktør i By & Havn
De tre retningslinjer for god badeadfærd er at holde afstand, svømme i begrænset tid, så flere kan få glæde af vandet og at tage ophold et andet sted frem for at samles mange mennesker samme sted.
Fakta om tiltagene ved de tre havnebade:
Lyssignal. Når der er grønt lys, kan man bade, og når der er rødt lys, skal man vente. En tæller registrerer, hvor mange der er på badeanlægget og skifter fra grønt til rødt lys, når det maksimale antal badegæster på badeanlægget er nået
Håndsprit til badegæster
Afspritning af gelændere
Afstandsopmærkning på land og adskillelse af badegæster ved ind- og udgang
Nye retningslinjer for god og sikker adfærd
Ekstra bemanding ved havnebadene på de varme dage
Fakta: Samme risiko for covid-19 smitte på land og i vand
Ifølge myndighederne er der ingen særlige forholdsregler omkring udendørs badning i relation til Covid-19.
Myndighedernes vurdering er, at smittevejen for corona i vand primært relaterer sig til de samme mekanismer som medfører smitterisiko i det øvrige samfund. Altså ved dråbesmitte ved nys, hoste og tæt kontakt. Derfor skal de samme forholdsregler tages i vand, som på land. Der skal udvises hensyn til hinanden og holdes afstand.