Der er 1-, 2-, og 3-stjernede restauranter fra Singapore, Spanien, Dubai og Thy på menuen, når Det japanske Tårn byder Tivolis gastro-gæster inden for til endnu en sæson med Michelin pop-ups i Tårnet. 2025 byder blandt andet på mexicansk i Michelin-klassen, Danmarks nordvestligste Michelin-restaurant, en af Spaniens mest hypede restauranter, den blot anden skotske kok til at opnå 3 Michelin-stjerner og så en af Asiens – og verdens – bedste restauranter.

16 restauranter fra så forskellige dele af verden som New York, Grønland, Barcelona og Slovenien har været igennem køkkenet på Det japanske Tårn i Tivoli siden pop-up-konceptet blev født i 2021. Igen i år byder Tivolis og Nimbs gastronomiske flagskibsrestaurant på topgastronomi fra fremmede himmelstrøg, og gæster kan se frem til at prøve nogle af den internationale mad-scenes mest eftertragtede og specielle spiseoplevelser – alt sammen i hjertet af København.
Smagen af det nordvestligste Jylland (TRI – 23. april – 31. maj)
Pop-up-sæsonen i Det japanske Tårn lægger ud med smagen af Limfjorden. Danmarks nordvestligst beliggende Michelin-restaurant, Restaurant TRI fra Agger, tager nemlig den cirka 350 kilometer lange rejse til Københavns centrum og byder forlystelseshavens gæster på et væld af råvarer fra deres lokale skatkammer og muligheden for at opleve 2024’s bedste danske ret med ost, kåret af Danske Madanmeldere. Nicolas Min Jørgensen, som er forhenværende kaptajn på kokkelandsholdet og tidligere køkkenchef på Michelin-restauranten Substans i Aarhus, åbnede den afsidesliggende Restaurant TRI i midten af 2022 og opnåede hurtigt gode anmeldelser og priser for sin unikke gastronomisk stil, med fødderne dybt plantet i et af kongerigets fjerneste egne. En stil hvor kærligheden og respekten for den omkringliggende natur og dens råvarer skinner igennem i hver eneste mundfuld.
Nicolas Min Jørgensen, som er køkkenchef og indehaver af Tri, siger om besøget:
”Vi bringer en anden del af Danmark til København. Fra starten var det hele ideen og konceptet med TRI at vise verden, at råvarerne fra Thy hører til på øverste hylde. Igennem 12-13 serveringer vil vi fortæller Tivolis gæster en historie om vores del at Danmark. En historie, der handler om, hvor råvaren kommer fra, og hvem der producerer den mad, vi spiser. I Tivoli har vi valgt at fokusere på gaverne fra fjord og hav, altså fisk og skaldyr, som ligger vores hjerter meget nær med havet kun 200 m fra døren. Vi vil så vidt muligt få transporteret vores råvarer direkte til os fra Vestkysten så det naturligvis er den sande smag, man vil komme til at nyde under opholdet i Tivoli.”
Tristin Farmer – kok med et væld af stjerner (9.juni – 12.juli)
Efter TRI byder Det japanske Tårn på den skotske mesterkok, Tristin Farmer, som – sin unge alder til trods – allerede har en imponerende karriere bag sig i nogle af verdens førende køkkener. Han har bl.a. arbejdet for Gordon Ramsay på restauranter som Petrus, Maze og Restaurant Gordon Ramsay, og han er blot den anden skotske kok efter Ramsay, til at opnå de eftertragtede tre Michelin-stjerner, ligesom han bl.a. er blevet kåret til Middle East Chef of the Year i 2016 og 2017. I 2018 flyttede han videre til restaurant Zén i Singapore, hvor han var med til at udvikle restaurantens unikke koncept, der kombinerer nordisk og japansk madlavning. Zén opnåede tre Michelin-stjerner i 2021 og blev kåret som nummer 21 på Asiens 50 Bedste Restauranter i 2023. I januar 2024 sluttede Tristin sig til Culinary Arts Group som partner og Culinary Director, hvor han vil lede gruppens første restaurant i Dubai, Revolver, en innovativ grillrestaurant med progressive indiske elementer. Han er også i gang med at åbne sin egen restaurant, Maison Dali, i Dubai.
Et unikt univers af røg og velsmag (Smoked Room 18. juli – 20. august)
Herefter følger en af Madrids mest hypede restauranter; Smoked Room, som opnåede hele to Michelin-stjerner kun seks måneder efter åbningen i 2021. Smoked Room er ledet af den prisvindende kok Dani García og byder på et unikt og intimt gastronomisk univers, som trækker inspiration fra de japanske omakase-traditioner og bruger røgen som det bærende element i sine retter, både som krydderi og som afsluttende touch.
Smoked Rooms menu byder på delikate retter, der omfatter sæsonens bedste råvarer som modnet fisk, premium kød, skaldyr, tang og grøntsager, som tilberedes over åben ild eller røges let. Det er netop denne fusion af smag, tekstur og røg, der gør Smoked Room til en af de mest specielle spiseoplevelser i Europa.
3-stjernet klassisk fransk med et asiatisk twist (Odette 25.8 – 21.9.)
Sommerens sidste pop-up i Det japanske Tårn er er en af verdens bedste spisesteder. Med 3 Michelin-stjerner, en plads som nr. 24 på The World’s 50 Best Restaurants-listen og tidligere kåringer som Asia’s Best Restaurant, er Odette, som ligger i Singapore, destination for madelskere verden over. I en lille måned i sensommeren, kan Tivolis gæster smage køkkenchef, Julien Royers, klassisk fransk gastronomi tilsat subtile asiatiske nuancer. Forvent delikate serveringer med ingredienser som japanske skaldyr, trøfler, caviar, Bresse-kylling og friskplukkede urter. Dessertmenuen, skabt af den navnkundige Louisa Lim, som bl.a. vandt titlen som årets ”Asian Pastry Chef” i 2023, byder på elegante og afbalancerede søde kreationer. Odette er en sanselig helhedsoplevelse, hvor kunst, gastronomi og håndværk smelter sammen i perfekt harmoni.
Mexicansk Michelin til Halloween (Come 10.oktober – 2.november) (Halloween)
I Tivoli fejrer vi Halloween. I Mexico fejrer de dios de los muertos. Til oktober mødes de to fejringer i Det japanske Tårn, når COME by Paco Méndez gæster Tårnet. Come er Barcelonas førende mexicanske fine dining-restaurant, beliggende nær Plaça Espanya. Restauranten, som har én Michelin-stjerne, genopfinder smagen af Mexico med et moderne twist og en stærk forbindelse til Middelhavets smagsunivers. Méndez, tidligere en del af El Bulli, kombinerer autentiske mexicanske teknikker og krydderier med eksklusive spanske råvarer som Iberico-gris, oksekød og skaldyr. COME bringer en menu med sig, som hylder mexicanske traditioner og mexicansk gastronomi og hvor retter som tacos al pastor, pipian og tostadas har fået et kulinarisk løft og stjæler rampelyset. Drikkekortet er fyldt med tequila, mezcal, signaturcocktails og klassiske spanske vine.
Mikkel Ustrup, som er high end director i Tivoli siger om årets program:
”Jeg er stolt af at kunne præsentere årets program i Det japanske Tårn for Tivolis mange madinteresserede gæster. Man kan sige, at Tivoli og Nimb ikke har én Michelin-restaurant – vi har fem-seks stykker hvert år fra alle egne af verden. Igen i år synes jeg, vi er lykkedes med at tiltrække et godt mix af alt fra den 3-stjernede restaurant fra en international metropol som Singapore til en 1-stjernet restaurant fra en lille jysk by med 200 indbyggere. Det er det spænd, vi står for i Tivoli. Her er noget for alle – også når det kommer til fine dining, og jeg håber, at vores gæster vil værdsætte den kvalitet og forskellighed, vi kan præsentere på Tårnets tallerkener i år. Det er et line-up som med al tydelighed viser, at København er et internationalt gastronomisk hotspot, som verdens bedste kokke gerne rejser til, for at opleve og lave mad i. Vi er stolte af at kunne trække så store internationale profiler til den gastronomiske forlystelse, som Det japanske Tårn har udviklet sig til, og af at kunne bidrage med noget anderledes til den københavnske madscene.”