Taknemmelighedsdag i Apostelkirken 18. juni 2022 kl. 9 – 21.00

Du og dine venner, dine naboer og alle jeres børn er indbudt som gæster til en hel dag i taknemmelighedens tegn. Forestil dig en sommerfest i en grøn baggård midt på Vesterbro. Ja netop sådan bliver Taknemmelighedsdagen. Du er velkommen uanset, om taknemmelig er let eller svært for dig. I løbet af dagen vil taknemmelighedens mange ansigter blive vist på en række forskellige måder.

Taknemmelighedsdagen er nøjsomt pakket med aktiviteter fra morgen til aften, og alle gæster vælger selv, om de er med hele dagen eller til en del af den. Dagen starter for de morgenfriske kl. 9 med en kop kaffe og en croissant. I løbet af dagen dækkes langborde til frokost og aftensmad. Vi serverer mad undervejs, så hvis du vil spise med, har vores skønne frivillige kok brug for at vide det. Derfor beder vi alle om at tilmelde sig.

Hvad kan jeg opleve  på taknemmelighedsdagen? Du kan opleve fællessang, bål, børnelege, hoppeborg, blomsterworkshop, artist talk med Michala Norup (mere herom i næste historie), gudstjeneste, personligt vidnesbyrd ved Shahla Namaki samt et oplæg om taknemmelighed ved Niels Nymann Eriksen, der har skrevet en bog om taknemmelighedens praksis.

👉🏽 Dagen er gratis, men koster 75 kr. hvis du spiser med. Hvis du spiser med, skal du huske at tilmeld dig!

Nedenfor ser du dagens program, og imens du tilmelder, dig kan du overveje, om du vil hjælpe til ved en eller flere af dagens aktiviteter.

Program for dagen:

Hele dagen: Loungeområdet er åbent for voksne og børn, der ønsker at slappe af Hele dagen: Skriv, hvad du er taknemmelig for og hæng din tak på taknemmelighedstræet i kirken.

Kl. 9: morgenbøn/andagt Kl. 9.30: croissanter + kaffe Kl. 10: Fællessang  Kl. 11-12.30: Oplæg om taknemmelighed og samtale ved Niels Nymann Eriksen Kl. 12.30: Frokost Kl. 13-16: Bål + Fiskedam, hoppeborg, gæt hvor mange bønner, slushice og popcorn, historiefortæling i Træstubben Kl. 13-14.30: ”seminarer” *Oplæg om taknemmelighed v. Niels  Nymann Eriksen. *Blomsterworkshop: Lav blomster til middagsbordet/alteret *Shala Namaki fortæller sit vidnesbyrd ( oversættes til dansk) Kl. 15: Kaffe Kl. 15.30-16.30: Gudstjeneste. Kl. 16.30-18: Vi hjælpes ad med aftensmåltidet Kl. 18: Fælles middag Kl. 19.30-21: Koncert/digtoplæsning mm.

Ingen Skaber Alene v. Michala Norup (Billedkunstner & Visual Artist ) & Malene Jorck Heide Jørgensen (Billedkunstner)

Michala og Malene har længe sværmet om Apostelkirken og et samarbejde, der af flere omgange har været udsat på grund af en velkendt virus. Men NU sker det endelig. Kunstudstillingen Ingen Skaber Alene finder sted i Apostelkirken den 16.–20. juni. Fernisering er fredag den 17. juni kl. 15-17 – alle er velkomne!

Udstillingen Ingen Skaber Alene er opstået som et billedkunstnerisk samarbejde mellem de to kunstnere Malene Jorck Heide-Jørgensen og Michala Norup til Apostelkirken på Vesterbro. Vi er blevet inspireret af selve Apostelkirkens kirkerum og af bogen Ingen Skaber Alene: breve 1960-1984, som er en samling breve, skrevet af billedhuggeren Sonja Ferlov Mancoba til kunsthistorikeren Troels Andersen. Bogen indledes med, at for Sonja Ferlov Mancoba var kunst og eksistens så uløseligt forbundet, at hun søgte et menneskeligt universelt udtryk i sine skulpturer og med en følelse af slægtskab med værker fra andre tider og andre kulturer.

Vi er aldrig alene i vores skabelsesprocesser som kunstnere, vi læner os op ad dem, der gik forud, fagfæller fra kunsthistorien, og vi læner os ind i de rum, vi udstiller i – med deres rammer og forudsætninger, de materialer vi arbejder med, værkerne der kommer ud af det, de værker vi tidligere har skabt, de værker vi endnu ikke har skabt… Således er dette projekt et opgør med kunstneren som det ensomme geni. Det er et projekt, der undersøger mødet mellem kunstpraksis og et rum, hvor der sædvanligvis ikke vises en samtidskunstudstilling. Dette rum, Apostelkirken, taler med sine funktioner og sine praksisser, de kanoniserede og de ikke kanoniserede. Det fortæller om ritualer i menneskers liv, om glædelige begivenheder og om sørgelige begivenheder og om et hverdagsliv, hvor kirkens medarbejdere er i rummet, gør rent, stiller stole ud, tager stole væk… alle er vi forbundet igennem rummet. I dette rum anbringer vi nu midlertidigt vores værker skabt til stedet. Som små og store nedslag samt bemærkninger i samtale med det omgivende. Aldrig alene.

Udstillingsperiode: 16. juni til 23. juni 2022 Fernisering: fredag den 17. juni kl. 15-17

Planer for sommerferien?

Hvis du ikke har lagt planer for sommeren, er Sommerkonference for Farsitalende Kristne, Korsvejforum 2022 og Holmsborg Bibelcamping måske en overvejelse værd?

Sommerkonference for Farsitalende kristne finder I år sted på LMH i Hillerød den 8-10. Juli. Årets temaet er “Forsoning med Gud og din næste”. Hvis du taler farsi, kan du stadig nå at bestille en billet her. Du kan også melde dig som frivillig. Det er en god og hyggelig måde, at lære mange nye mennesker bedre at kende. 👉🏽 Læs mere om Farsi Konferencen her

Korsvejsforum finder i år sted på Ådalen Retræte nær Randers den 24. – 29. juli. Lejrens overskrift er ”Fra Ord til Jord”, hvor deltagerne sammen undersøger ”Hvordan vi holder fast i Skaberens nærvær og intention i det liv, vi lever.” Flere fra Apostelkirken har deltaget de senere år, så hvis du deltager her, er der nok et genkendeligt ansigt eller to. 👉🏽 Læs mere om Korsvejforum 2022 her

Holmsborg Bibelcamping er åben camping i et bredt kristent fællesskab den 22. til 30 juli. I år er temaet ”Barmhjertighedens vej”. Så hvis tanken om at være omgivet af hvide sandklitter, have duften af Vesterhavet i begge næsebor, samt tid til fordybelse i biblens univers tiltaler dig, så er det her måske noget for dig. 👉🏽 Læs mere om Holmsborg Bibelcamping her

Tag del i fællesskabet

Bemærk ændringer ved engelskoversættelse og middagsbøn: Sidste engelskoversættelse af gudstjeneste bliver søndag den 3. juli. Det genoptages den 14. august. Sidste middagsbøn bliver den 26. Juli. Det genoptages den 8. August. Orkidétimen (fælles bibellæsning) er sidste gang den 25. juli. Det genoptages den 8. august. Nyhedsbrevet holder sommerferie i hele juli.

Øvrige hverdage – middagsbøn kl. 12.00

Sø 12. juni – Gudstjeneste kl. 10.30 Lø 18. juni – Taknemmelighedsdag kl. 9-21 👉🏽 Tilmeld dig her! Sø 19. juni – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 26. juni – Gudstjeneste med dåb kl. 10.30 Sø 3. juli – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 10. juli – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 17. juli – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 24. juli – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 31. juli – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 7. august – Ingen gudstjeneste i Apostelkirken Sø 14. august – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 14. august – Danmissions jubilæumsgudstjeneste med indslag v. Lis og Leif Munksgaard (mere info følger) Lø 20. august – SommerGazz i Saxogården (hele dagen) 👉🏽 oplagt for børnefamilier! Sø 21. august – Gudstjeneste kl. 10.30 Sø 28. august – Gudstjeneste kl. 10.30