Ved en koordineret indsats er seks personer fra to forskellige bandegrupperinger i dag anholdt for våbenbesiddelse. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Dit Vesterbro / Byportalerne.dk

I formiddag slog Københavns Politi til på 12 forskellige adresser hovedsageligt i København og derudover på Vestegnen og i Nordsjælland. Seks personer blev anholdt under aktionen, og desuden blev en mindreårig tilbageholdt. Den mindreårige er nu overdraget til de sociale myndigheder.

De anholdte er mellem 15 og 23 år og er medlemmer af to forskellige bandegrupperinger, som er centreret i og omkring Vanløse. De sigtes alle for våbenbesiddelse.

»Dagens anholdelser gør et indhug i de to grupperingers medlemmer, hvilket forhåbentlig vil skabe en øget tryghed for borgerne i de områder, hvor banderne huserer. Vi hverken kan eller vil acceptere bandekriminalitet og har derfor en målrettet og omfattende indsats mod disse kriminelle,« siger leder af Operativ Specialafdeling i Københavns Politi, Rune Nielsen.

De anholdte bliver alle fremstillet i dommervagten torsdag den 17. juni. Der er forventning om, at dørene vil blive begæret lukket, og Københavns Politi har derfor ikke yderligere oplysninger i sagen.