Den 4. oktober kunne Jernbanebyen for første gang byde velkommen til deres nye, ugentlige arrangement ’Spor 10 Onsdage’, hvor flere hundrede deltagere var mødt op.

Pressefoto Jernbanebyen / Spor 10 Onsdage

Den 4. oktober åbnede Jernbanebyen dørene op, og inviterede alle interesserede indenfor til den første ’Spor10 Onsdage’ i Spor10, der er bydelens nye samlingssted i den gamle Toldkammerbygning i Vasbygade 10.

Programmet for arrangementet var fyldt med kulturelle, kreative og fysiske aktiviteter for alle aldersgrupper, og dét tilbud havde flere hundrede københavnere valgt at gøre brug af, hvor både børnefamilier, studerende og pensionister deltog i de forskellige aktiviteter.

”Vores mål med Spor10 er at skabe et lokalt mødested, der kan samle beboere og besøgende gennem aktiviteter, kreativitet, læring og fysiske aktiviteter. Vi er derfor glade for at se, at der allerede er blevet taget så godt imod initiativet,” fortæller Jesse Shapins, Head of Urban Strategy & Design hos Nrep, der er en af aktørerne bag det nye initiativ.

Et samlingspunkt for børn, voksne og alle derimellem
Aktiviteterne til ’Spor10 Onsdage’ spænder bredt, og varierer fra uge til uge. Derudover rummer Spor10 også et udendørs fitness-område, et legeområde for både børn og voksne, et værkstedsfælleskab med fokus på iværksætteri og bæredygtighed, fællesspisningsarrangementer, en skateforening og fysiske rammer, der både inviterer til ophold og bevægelse.

Ifølge Jesse Shapins er de mange forskellige aktiviteter en del af en større ambition om at skabe et byrum, der giver plads til alle, og hvor både børnefamilierne, ældre, studerende og alle derimellem vil føle sig velkomne:

”København er fyldt med mødesteder, hvor børn kan lege – og København er også fyldt med mødesteder, hvor voksne kan hygge sig. Men der er en mangel på mødesteder, der rummer begge dele. Med Spor10 ønsker vi at skabe et byrum, der forbinder os på tværs af generationer.”

’Spor10 Onsdage’ kan opleves hver onsdag fra kl. 16.00 til 20.00. Aktiviteterne til ’Spor10 Onsdage’ er gratis, og fællesspisningen kan tilkøbes for 95 kr. for voksne og for 65 kr. for børn.

Information om de forskellige aktiviteter kan findes her: https://spor10jernbanebyen.dk.

Læs her.