Gennembrud i alle afskygninger er på programmet til den årlige sommerhøjskole på Kulturstedet Lindegården i Bondebyen, hvor der venter deltagerne en uge med foredrag, ekskursioner til aktuelle udstillinger og kaffepauser under det store lindetræ.

Traditionen tro byder FOF København velkommen til en tætpakket højskoleuge i juni, hvor kulturinteresserede borgere har mulighed for at møde kendte forfattere, debattører, forskere og musikere, som på forskellig vis tegner årets tema, nemlig gennembrud – de forsinkede, de aktuelle og de, som fortjener at blive husket.

Mød for eksempel den anmelderroste forfatter Rakel Haslund-Gjerrild, som er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris for sin roman ”Adam i Paradis”, og hør en af tidens mest efterspurgte unge forskerkometer, molekylærbiologien Nicklas Brendborg, fortælle om videnskabens kamp mod aldring. Forfatter og sognepræst Kristian Ditlev Jensen deler sit livs største gennembrud, nemlig opgøret med et årelangt alkoholmisbrug, og hør også kurator ved den Hirschsprungske Samling, Lene Bøgh Rønberg, fortælle om kunstmaleren Bertha Wegmann, som var en stjerne i sin samtid, men hvis liv og værk aldrig blev skrevet ind i historiebøgerne.

Vi skal også forbi musikkens verden med salmedigter Iben Krogsdal og én af Danmarks førende basunister, den 54-årige Lis Wessberg, som netop er brudt igennem som soloartist.

Derudover er ugens program krydret med to busture ind i kulturen til henholdsvis M/S Museet for Søfart samt Christian VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor deltagerne får mulighed for at beundre dronningens private smykkesamling i anledning af 50-års regentjubilæet.

Praktisk information

Sommerhøjskolen foregår tirsdag den 21. juni til og med fredag den 24. juni.

Se det fulde program her: https://www.fof.dk/da/kbh/foredrag-og-debat/kunst-ogkulturhistorie/sommerhoejskole/220156

Tilmelding hos FOF København på www.fofkbh.dk