I anledningen af International Downs Syndrom Dag, mandag den 21. marts lancerer Smarteyes en helt ny børnebrillekollektion med trefarvede stel, der skal hylde forskellighed og sprede glæde. For hver solgte brille fra kollektionen donerer Smarteyes 50 kr. til Landsforeningen Downs Syndroms arbejde.

Lanceringen sker i forbindelse med dette års International Dawns Syndrom Dag, mandag den 21. marts, internationalt også kendt som Rock the Socks, hvor folk verden over iklæder sig farverige, forskellige strømper for at hylde forskellighed. Optikerkæden Smarteyes lancerer den helt nye børnebrillekollektion med forskelligfarvede stænger for at tappe ind i denne trend og sætte fokus på, hvorfor vi bør hylde forskellighed.

”Alle mennesker er forskellige, men lige meget værd. Hos Smarteyes er vi overbeviste om, at forskellighed beriger os og samfundet, og derfor vil vi gerne gøre noget aktivt for at være med til at hylde den. Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen. Vi er meget glade for og stolte over, at vi kan være med til at sprede dette positive budskab og støtte Landsforeningen Downs Syndroms vigtige arbejde”, lyder det fra administrerende direktør i Smarteyes, Mads Poulsen.

Den 21/3 er af FN udnævnt til International Downs Syndrom Dag, da dagen så fint understreger det unikke for børn født med Downs, de 3 eksemplarer af kromosom nr. 21. I Landsforeningen Downs Syndrom er de glade for samarbejdet med Smarteyes:

”Jeg blev simpelthen så glad, da jeg hørte om arrangementet. Det lyder måske underligt, men det er bare så dejligt, at I tænker på os! Ofte, når der er noget i medierne om Downs syndrom, er det noget, der har en lidt negativ klang. Men jeres henvendelse handler om synlighed, støtte og inklusion, og det luner rigtig meget”, lyder det fra Grete Fält-Hansen, der er bestyrelsesformand i Landsforeningen Downs Syndrom, der fortsætter:

”Når vi fejrer diversitet og forskellighed, fejrer vi os alle sammen! Alle mennesker er unikke, og det har jeg ikke fantasi til at forestille mig, at nogen kunne være kede af. Nogle mennesker skiller sig så mere ud end andre – herunder mennesker med Downs syndrom. Men der er faktisk langt flere ligheder end forskelle mellem mennesker med og uden DS, og det er værd at huske på. Mennesker med DS er alle nogens søn/datter, bror/søster, ven og nabo, og de er højt elskede og værdsatte”.

Inviterer på gratis kage og deltagelse i konkurrence
De nye børnebriller er skabt af Smarteyes’ egne designere og en gennemført festbombe af farver, der skal skabe både glæde og kærlig opmærksomhed til sagen. På dagen uddeler Smarteyes landet over forskelligfarvede kager, og er du barn, kan du kigge forbi og designe din egen brille ved at farvelægge eller tegne og samtidig deltage i konkurrencen om en valgfri brille fra den nye børnebrillekollektion.

Pressefoto