Der findes så meget fantastisk musik fra kvinders hånd, men desværre levede de fleste kvindelige komponister i en tid, hvor de ikke blev taget seriøst som musikere og komponister. Tag med til Skyggekvinder-festival 2024 d. 3 august 2024.
Pressefoto Skyggekvinder-festival 2024: Steinaa trioen

Mange af de kvinder som vi hylder med festivalen levede i en tid hvor kvinder skulle passe hjem og børn. Havde disse kvinder levet i en anden tid og altså ikke været ofre for datidens kvindesyn, havde vi muligvis haft meget mere smuk og stor musik fra deres hånd. Datidens kvinder blev kvalt af samfundets normer og endte med at stå i skyggen af de mandlige komponister. Men alligevel havde de en vigtig betydning for den klassiske musik.

Lili Boulanger underviste komponister som Aaron Copland og Leonard Bernstein. Clara Schumann var mentor og vejleder for J. Brahms og R. Schumann, og Fanny Mendelssohn var den første kvinde der fik udgivet sine værker. I dag opføres der alt for sjældent musik skrevet af kvindelige komponister og det er synd, for de har skrevet stor musik af høj kvalitet.

Musikhuset København ønsker at genopdage de tabte talenter, opføre den glemte musik og give en overbevisende og inspirerende stemme til de komponister, der blev kvalt i livet eller forsømt i døden. Det er deres håb og drøm, at de med Skyggekvinder kan inspirere flere til at spille disse fantastiske værker, samt inspirere nulevende kvindelige komponister til at forfølge deres drømme. På Skyggekvinder-festivalen inviterer Steinaa trioen nogle af de bedste kvindelige musikere i landet til at spille og hylde de store kvindelige komponister.

Ellen Hillingsø vil stå for præsentation og vil formidle de rørende historier bla. med citater fra kvindernes dagbog.

Medvirkende
Steinaa trioen: Eva Steinaa, Maria Steinaa, Petya Hristova,
Skuespiller: Ellen Hillingsø
Elaine Ruby, Emilie Ravn Jensen, Britta Cortabarria,Josefine Dalsgaard, Julia Sompolinska, Eva Katrine Dalsgaard

Festivalen sponsoreres af:
A.P Møller Fonden, Politiken-Fonden, Knud Højgaard Fond, Louis-Hansen Fonden, William Demant Fonden, KODA Projektpuljen, Solistforeningen, Lemvigh-Müller Fonden, Kbh’s kommune musikudvalg, Dansk musikerforbund gramex

Sted: Musikhuset København, Vesterbrogade 59, København V
Dato: Lør. d. 3. august 2024
Tid:, kl. 19.30-21.30.