Den ​23. januar kl. 22 bliver den sidste vaccination mod COVID-19 givet i Øksnehallen i København. Alle borgere, som har booket tid efter den 23. januar, får besked, så de kan booke en ny vaccinationstid.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

I seks uger er der blevet vaccineret fra tidlig morgen til sen aften i Øksnehallen på Halmtorvet i København. På søndag – den 23. januar – vaccineres der for sidste gang for nu.

“Vi skulle vaccinere rigtig mange borgere inden jul, hvor der virkelig var tryk på for at få givet 3. stik og vaccinere børn. Derfor var det en uvurderlig hjælp, at Øksnehallen i samarbejde med deres kunder var villige til at flytte en række arrangementer og igen beredvilligt stillede lokaler til rådighed for vaccinationsindsatsen. Det vil jeg gerne takke Øksnehallen for og understrege, at uden deres hjælp havde det været vanskeligt at løfte opgaven”, siger Helene Bliddal Døssing, vicedirektør i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Øksnehallen har fungeret som vaccinationscenter ad flere omgange og åbnede igen den 10. december, samtidig med at store grupper blev inviteret til 3. stik, og børn og unge mellem 5-11 år fik tilbud om vaccination. Hen over jul og nytår blev der vaccineret både den 24. december og nytårsaften, hvor også soldater og redningsspecialister, private aktører og regionens læger og apoteker hjalp med at vaccinere.

Fortsat mange muligheder for at blive vaccineret​
Ifølge aftalen kunne Region Hovedstaden være blevet i Øksnehallen frem til den 7. marts – dog med en kort pause, hvor Øksnehallen selv skulle bruge lokalerne i forbindelse med et andet arrangement. Men frem for at rykke ud og derefter tilbage igen, samles kræfterne nu i regionens øvrige vaccinationscentre. Desuden kan borgerne blive vaccineret hos deres egen læge, på apoteket eller hos private vaccinationstilbud.

Lige nu er der ikke helt det samme pres på vaccinationsindsatsen som omkring jul.

“I disse dage oplever vi en lille stigning i antallet af borgere, der booker tid til vaccination, formentlig fordi deres coronapas udløber. I Region Hovedstaden er 87 pct. af de inviterede til revaccination enten blevet vaccineret eller har booket tid til det, mens 43 pct. af børnene mellem 5-11 år har fået 1. vaccination eller booket tid. I næste uge inviteres udvalgte grupper til 4. stik, og derfor skal vi fortsat kunne vaccinere mange dagligt og være klar, hvis situationen ændrer sig, som vi har set det flere gange undervejs i de to år, hvor vi har kendt til corona,” siger Helene Bliddal Døssing. ​

Borgere, som har booket tid til vaccination i Øksnehallen efter den 23. januar, vil enten blive kontaktet via e-Boks, eller blive forsøgt kontaktet på anden vis, så man har mulighed for at booke en ny tid på vacciner.dk.