Vær med til indvielsen af det spritnye Planetarium
Planetarium har pillet Tycho Brahes gamle skæg ned, skrællet planetariekuplen ind til betonen og skabt den spektakulære lys- og lydinstallation EKSPLOSIONER. Alt sammen for at finde ind til kernen af Planetariums formål: At øge bevidstheden om menneskets eksistens på Jorden og i rummet. Planetariums ikoniske Planetariekuppel er blevet totalrenoveret.

På Kulturnatten holder vi officiel indvielsesfest med rumrejser, Big Bang, festtaler og ikke mindst en gave til alle gæster. Nyt design, 8K laserprojektorer, 360 grader og et digitalt planetariesystem baseret på den nyeste forskning og billeder fra satellitter.

Sallys far rocker Vesterbro
Kender du Sallys far? Det gør de fleste børn og deres voksne efterhånden. Igennem ikke mindre end ni bøger har Sally stået model til sin fars pinligheder og løgnehistorier, og læserne har hulket af grin på sidelinjen. Denne aften vil Vesterbro Bibliotek og Kulturhus bringe universet omkring Sallys far til live med løgnehistorier, bandekasse og heavy metal. Sallys far ELSKER en all-inclusive bar. På Kulturnatten disker vi op med kaffe, kage, saftevand og popcorn til alle og i rigelige mængder! Prøv den sjove skattejagt rundt i hele huset og se, om du kan svare rigtigt på spørgsmål om de 9 Sallys Far-bøger. På scenen vil man kunne møde selveste Sallys far, forfatter Thomas Brunstrøm, som fortæller om hvordan han finder inspiration til de sjove historier. Vi får også besøg af illustrator Thorbjørn Christoffersen, som viser hvordan man tegner Sally og hendes familie. Og endelig kan du lave din helt egen heavymetal t-shirt med tekstiltryk. Vi garanterer at Sallys far vil blive mega-misundelig!

Besøg Vesterbro Brandstation
På Vesterbro Brandstation og Brandmuseet slår vi dørene op til en aften med sjove aktiviteter for både store og små. Udforsk brandbiler og ambulancer og mød vores brandmænd og ambulancereddere, som viser deres udstyr frem. Find ud af, om du har, hvad der skal til at blive en rigtig juniorbrandmand, og prøv at slukke en rigtig ildebrand. Du kan også gå på opdagelse på brandmuseet, besøge Bamsehospitalet, møde vores populære maskot Ildefanten og meget mere.

Gospelkoncert og åben kirke i Eliaskirken
Kom til et brag af en gospelkoncert med det store Vesterbro Gospelkor, solister og seks af de fineste gospelmusikere i Danmark under ledelse af Lars Bak. Her svinger musikken og humøret op i uhørte højder, og der er masser af energi og glæde. Resten af aftenen vil kirken være åben for nysgerrige besøgende og dem, der bare har brug for at finde ro og reflektere.

Silent Disco i Axel Towers
Find din indre discodanser frem i byhaven mellem de gyldne tårne, når ATP Ejendomme inviterer til Silent Disco i Axel Towers. Så fang en hovedtelefon, find din yndlingsplayliste, og dans som om ingen kigger. Til discofesten kan du vælge mellem tre kanaler med forskellig musik, og du bestemmer selv lydstyrken, og hvornår du cutter sangen og finder det næste beat. Tag din familie og dine venner med til festen, eller hav en fest blandt fremmede. Og nyd Københavns nye arkitektoniske kæledække.

Se arrangementerne og resten af programmet her:
https://www.kulturnatten.dk/da/Kulturnatten/Program/Se-programmet