Hvilken betydning har det for et værk, at det er skabt af en kvinde? Hvad gør det for samfundet, at flere og flere kvinder bidrager til kunsthistorien? Og hvad gør det for den enkelte kvinde, at hun kan opleve sig selv i kunsten? Hvordan kommer vi videre med #MeToo og ligestillingen? Hvad er næste skridt? Spørgsmål er der rigeligt af – og forhåbentlig findes nogle af svarene, når CPH POW løber af stablen den 29. oktober – 1. november 2020.

Siden 2017 har POW Festival forsøgt at gøre opmærksom på og gøre op med den kønsmæssige skævvridning, der findes i kulturbranchen. Sidste år havde festivalen særligt fokus på kvinder, kunst og klima, i år sætter festivalen spot på “Det kvindelige blik” og på fællesskaber.

Det kvindelige blik.
Årets program, som består af film, teater, musik, kunst og litteraturoplevelser er programlagt af et kvindeligt blik og viser mange kvindelige blikke på vores liv. Festivalen har blandt meget andet premiere på teaterforestillingen THE FEMALE GAZE, som kan ses på Glyptoteket alle fire festivaldage.

Fællesskaber.
Med festivalen skaber vi rammer for og inspirerer til nye fællesskaber, det være sig læsegrupper, basisgrupper anno 2020 eller at danne netværksgrupper på arbejdspladsen. At komme sexismen til livs kræver fællesskab.

“#MeToo har vist os kraften i at stå sammen og styrken ved at opleve, at man ikke er alene med sine oplevelser. Bevægelsen er et udtryk for en solidaritet og et sammenhold, som vi som festival gerne vil bidrage til at støtte op om. Vi håber, at festivalen vil blive afsæt for yderligere handling og forandring,” udtaler festivalleder Füsun Eriksen.

Fire dage med kunst og events.
Programmet spreder sig over fire dage med teater, film, musik og talks. Årets åbningsevent bliver afholdt på Glyptoteket, hvor Københavns Kulturborgmester Franciska Rosenkilde er blandt talerne. Samme aften åbner vi filmprogrammet i Cinemateket med den finske #MeToo-film FORCE OF HABIT. Festivalen får også besøg af det internationalt tyrkiske one-woman show MUSE 90401.

Udover Glyptoteket og Cinemateket er der events på blandt andet VEGA, Grand Teatret, GL STRAND, Aveny-T og Loppen.

Alle værker på festivalen bliver præsenteret sammen med et perspektiverende eventindhold, og man kan blandt andet møde kunstnere og kulturproducenter som forfattere Kristina Stoltz, Caroline Albertine Minor og Anne Lise Martrand-Jørgensen, radio- og podcastvært Rikke Collin og dramatiker Karen Dich, instruktører Malou Reymann og Edith Tvede og mange, mange flere.

Se programmet her.