Bor du tæt ved en havnefront eller park nær havnen, kan du nu komme i dialog med Københavns Kommune, politiet og andre relevante myndigheder om, hvordan vi sammen kan skabe mere tryghed, mindre affald og færre støjgener i dit område.
København har efterhånden mange skønne boligområder og rekreative arealer langs havnen. Det inviterer til ophold og samvær i festligt lag. Men med de mange sociale aktiviteter følger også mere skrald, støj og utryghed. Festen kan tage overhånd og medføre uhensigtsmæssig adfærd blandt de besøgende i havneparkerne.
For at komme problemerne til livs og skabe en bedre kultur i områderne, så både beboere og besøgende har glæde af havnefronten og parkområderne der, har Københavns Kommune taget initiativ til en række dialogfora for både grundejere, beboerforeninger, Københavns Politi, Teknik- og Miljøforvaltningen, lokaludvalg og andre relevante aktører. Formålet er, at vi på tværs af myndigheder og lokale repræsentanter i fællesskab kan drøfte indsatser, tiltag og muligheder i områderne.
Gode erfaringer fra tidligere dialogfora
Det tværgående samarbejde er dog ikke en ny opfindelse. Der har igennem to år været dialogfora i Nordhavn, Krøyers Plads og Islands Brygge, og erfaringen derfra viser, at samarbejdet mellem myndighederne har styrket indsatserne og opgaveløsningen. Særligt politiet ser positivt på samarbejdet og den lokale dialog.
Københavns Kommune har derfor besluttet at bruge de gode erfaringer i med dialogfora i et nyt fleksibelt pop-up format, som kan imødekomme og tilgodese flere boligområder langs havnen, hvor der kan være behov for en målrettet indsats for mere tryghed, mindre affald og færre støjgener.
Sådan fungerer pop-up dialogfora
Både grundejer-, bolig- og beboerforeninger samt lokaludvalg og myndigheder kan bede Teknik- og Miljøforvaltningen om et pop-up dialogforum, så længe det handler om:
- mere tryghed
- mindre affald og
- færre støjgener ved havnefronter og parker
Vi anbefaler, at grundejer- og beboerforeninger i området er bredt repræsenteret til møderne, og at lokaludvalget også deltager.
Der vil også være bred deltagelse fra relevante myndigheder som fx bl.a. Københavns Politi, Sikker By, By og Havn, Teknik- og Miljøforvaltningen mv. alt efter, hvilke indsatser der er behov for.
Vi vil som udgangspunkt prioritere dialogfora i kommunalt ejede områder. Kommunen har ikke det samme handlerum, hvis der er tale om privat grund. Men vi vil her kunne hjælpe med rådgivning og gode erfaringer, som vi fx gjorde, da der blev indført skærpede ordensregler i den private del af havneparken på Islands Brygge.
Forvaltningen kan afholde op til fire pop-up dialogmøder om året.
Læs mere om Teknik- og Miljøudvalgets beslutning om pop-up dialogfora