For første gang kan danskerne tilgå en uvildig hjemmeside udelukkende om elbiler og ladning. Elbilviden.dk tilbyder én samlet indgang for folk, der vil have viden om køb, ejerskab og brug af elbil. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

Fra i dag kan elbil-interesserede få reel viden om at købe og eje en elbil på Elbilviden.dk. Kommende elbilejere kan få fakta om forskellige typer af elbiler, rækkevidde, registrerings- og ejerafgifter og bruge Danmarks første landsdækkende ladekort med GPS-navigation.

Copenhagen Electric i Region Hovedstaden og en kreds af offentlige og private partnere står bag den nye tjeneste, som henvender sig til private, virksomheder og offentlige kunder og er den første af sin slags i Danmark med neutral viden om elbiler og ladestandere.

700.000 grønne biler
Det er kun få uger siden, regeringen fremlagde et udkast til en politisk aftale om at øge målet for antallet af elbiler i 2030 til 700.000 grønne person- og varebiler, og hjemmesiden skal gøre det nemmere og tryggere at købe elbil.

– Fremtiden er elektrisk, og elbilismen kommer til at eksplodere. Mange danskere skal i de kommende år udskifte fossildrevne biler med elbil. Jeg er naturligvis stolt over, at Region Hovedstaden står samlet med alle regioner, relevante statslige myndigheder og elbil- og ladebranchen omkring denne satsning. Det vidner om, at vi har ramt noget vigtigt med hjemmesiden. Transportsektoren står for en tredjedel af Danmarks klimabelastning, og derfor skal elbiler være med til at sætte turbo på den grønne omstilling, siger Jens Mandrup, formand for Trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Danmarkskort over ladestandere – også til mobil og tablets
Elbilviden.dk indeholder også et dynamisk kort over lademuligheder. Kortet er til enhver tid opdateret med nye og/eller fjernede ladestationer i Danmark.

Det er første gang, alle ladestationer i Danmark vises i et og samme kort med mulighed for at søge på konkrete adresselokationer og benytte GPS navigation.
Elbilviden.dk lanceres desuden samme dag, som Copenhagen Electric samler elbilbranchen til netværksmøde om ladestrategier, smarte ladeløsninger og elektrificering af erhvervstransporten.

Søg på alle elbiler i Danmark for private, erhverv og kommuner
Der vil fremover være et stort behov for information om elbiler, ladning af elbiler og konkrete råd til den grønne omstilling efter 120 år med benzin- og dieselbiler.
Elbilviden.dk har bl.a. en søgefunktion med alle elbiler på det danske marked, hvor man kan se priser og tekniske informationer, der kan hjælpe danskerne i deres valg af elbil.

Privatpersoner kan få stor nytte af siden, når de vil blive klogere på afgifter, priser og rækkevidde på elbilmodeller. De kan også få gode råd om, hvilke krav der gælder, når de vil installere en ladeenhed ved huset eller i boligblokken.

Store og små virksomheder kan få et overblik over muligheder for tilskud, og hvilke krav der gælder for at have elbiler som firmabil. Mens kommuner kan få idéer til en såkaldt ladestrategi, viden om lovrammer, operatører på markedet samt køb og udbud af ladeinfrastruktur, som skal rulles ud i en hel kommune.

En ladestrategi for kommuner vil f.eks. indeholde overvejelser om tilgængeligheden til ladestandere, geografisk spredning og byæstetik, men også muligheder for kabelføring, samt kapacitet og el-infrastruktur i samarbejde med kommunernes forsyningsselskaber. Gode råd til at komme i gang med arbejdet i kommunerne findes også på Elbilviden.dk.

Fakta
Partnerne bag elbilviden.dk: Copenhagen Electric i Region Hovedstaden, Region Midtjylland, Region Nordjylland, Region Sjælland, Region Sydjylland, Clever, DTU, Spirii, E.On, FDM – Forenede Danske Motorejere, Vejdirektoratet, Færdselsstyrelsen, Renault Danmark, Honda Motor Europe-Denmark, Maxus Danmark, Mazda Motor Danmark, Nissan Europe.

Rådgivende støttemedlemmer: DEA – Dansk Elbilalliance, FDEL – Forenede Danske Elbilister, GATE21, Rådet for Grøn Omstilling, Sperto, Tesla Danmark.

Besøg websitet: elbilviden.dk