Borgerrepræsentationen i København har her til aften godkendt at ansætte Mikkel Boje som ny administrerende direktør i Socialforvaltningen. Det oplyser Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Pressefoto: Københavns Kommune

”En stærk faglig og visionær leder med stort kendskab til socialområdet,” siger socialborgmester Mia Nyegaard om den kommende administrerende direktør. Den 1. september 2020 tiltræder den 40-årige Mikkel Boje stillingen som administrerende direktør i Socialforvaltningen og kan dermed stryge ordet ’konstitueret’ i sin titel.

Mikkel Boje, som er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet, har de seneste knap fire år været fagdirektør i Socialforvaltningen. Før direktørposten har Mikkel Boje erfaringer fra ledende stillinger i blandt andet Rigspolitiet og Socialministeriet.

En stærk leder med tung socialfaglighed
Socialborgmester Mia Nyegaard ser frem til at få en sparringspartner med en solid indsigt i både politik og socialområdet: ”Jeg glæder mig meget over at få Mikkel Boje som ny administrerende direktør i Socialforvaltningen. Mikkel har et stort kendskab til socialområdet – og han brænder for det. Han er kendt i forvaltningen som analytisk stærk, helt igennem troværdig og visionær leder, der går op i sin organisation og sine medarbejdere. Mikkel har den krævede politiske og strategiske tæft, som er et must i en politisk ledet organisation som Socialforvaltningen. Han vil uden tvivl kunne sætte sig i spidsen for den udvikling, som Socialudvalget ønsker, hvor vi i Socialforvaltningen skal yde god borgerservice,” siger socialborgmester Mia Nyegaard.

En vigtig opgave at udvikle Københavns socialfaglige indsatser.
Mikkel Boje glæder sig til at tage hul på den vigtige ledelsesopgave som ny administrerende direktør. Han siger selv om sit nye job: ”Det er et stort privilegium for mig at blive leder for så mange dedikerede og dygtige medarbejdere i Socialforvaltningen. Jeg glæder mig til – fortsat – at udvikle den sociale indsats for udsatte og sårbare københavnere. Som Danmarks største socialforvaltning skal vi gå forrest, når der skal findes nye svar på områdets udfordringer. Det glæder jeg mig til at gøre sammen med socialborgmester Mia Nyegaard, Socialudvalget og alle chefer og medarbejdere,” siger Mikkel Boje.

Mikkel Bojes CV

  • 2017-2020: Direktør i Socialforvaltningen
  • 2015-2016: Strategichef i Rigspolitiet
  • 2014-2015: Projektleder i Struensee & Co
  • 2014-2014: Særlig rådgiver i Justitsministeriet
  • 2012-2014: Kontorchef i Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
  • 2009-2012: Ministersekretær i Socialministeriet
  • 2007-2009: Fuldmægtig i Socialministeriet
  • 2006-2007: Fuldmægtig i Socialforvaltningen, Aarhus Kommune.