Mike Tramp udsender sit første dansksprogede album “For Første Gang” D. 2 september – 2022 og han afholder koncert på Bremen torsdag d. 20 oktober.

For første gang er albummet, som aldrig nogensinde var planlagt, men som pludselig kom af sig selv. Selv kalder Mike Tramp det for et af de vigtigste i sin karriere og sit hidtil mest personlige.

Pressefoto

Ikke bare er det første gang nogensinde, Mike Tramp laver et album på sit modersmål, men flere af sangene handler om en barndom på Vesterbro med enlig mor, koldt vand og petroleum og i det hele taget en opvækst, hvor “ingen havde noget, men alt, de skulle bruge”, som det lyder i albummets Vesterbro-salme, Min by.

“Jeg har altid haft en drøm om en dag at synge på dansk, men har ikke været klar til det før nu. Når man synger på sit modersmål, rykker alting tættere på, og der er ikke noget at gemme sig bag. Det kunne jeg mærke fra det sekund, jeg sang de første linjer i den allerførste sang, som blev skrevet til pladen. “Der er en mor bag en bar på en kro, der er brun …” Det kan godt være, at jeg tidligere har skrevet om nogle af de samme ting på engelsk, men på dansk er det ikke bare tilfældige ord, og jeg ser med det samme min mor og de gamle værtshuse på Vesterbro for mig. Det er mig, der synger, og det er min historie.”

Samtidig er For første gang et album om den rodløshed og fornemmelse af ikke at høre til, som sidder i kroppen efter mere end 45 år som professionel musiker, hvoraf størstedelen har været tilbragt uden for landets grænser. “Hjem er hvor mit hjerte er, men hvor er jeg selv?” som Mike Tramp spørger i sangen Hjem, mens han i sangen Det jeg var ender med erkendelsen “jeg er en dreng i det liv, som blev mit”.

“Jeg har gerne villet lave et album for voksne mennesker. Nogen, der måske kan huske, hvordan det var at drikke Jolly Cola i ungdomsklubben og danse kinddans til Kvinde min. Det er den tid, jeg selv er vokset i, og jeg har stadig billedet af en meget uskyldig tid, hvor der altid var et smil på folks ansigter, også selv om de ikke havde de store biler eller fede kreditkort. Den stemning håber jeg, at man kan mærke i musikken.”

På albummet finder man også Mike Tramps sang Flamme og benzin til sin nu afdøde storebror, der livet igennem kæmpede med alle de fristelser, Vesterbro også bød på i de år, sangen Drømme om de tilfældigheder, der ofte ender med at bestemme vores liv og ikke mindst radiohittet For første gang for altid om den første forelskelse med knallerter, popcorn og svedige håndflader på biografens cowboyrække.
Sangene på For første gang er skrevet sammen med Mike Tramps mangeårige ven Lars Daneskov, og pladen er indspillet med musikerne Søren Andersen, Morten Hellborn, Søren Skov, Claus Langeskov og Søren Bigum. På pladen er der desuden hjælp fra blandt andre Ivan Pedersen og Lonnie Kjer. Albummet er produceret af Mike Tramp selv og Søren Andersen.

“Jeg ville ikke lave et album, der bare lød som dem, jeg tidligere har lavet. Stemningen og tonen skulle være dansk, og man måtte godt kunne høre, at jeg er vokset op med musikken fra 70’erne. Jeg ville ikke begrænses af, at numrene skulle kunne spilles af et traditionelt rockband. Sangene skulle have det, de havde brug for, om det så var strygere, stort kor eller trompet, og i studiet har det været helt naturligt, når der blev snakket om både “Saturday Night Fever”, Shu-bi-dua og sågar Højskolesangbogen. Det kan godt være, at folk forbinder mig med de stramme bukser og det lange hår, men alt det andet er jo også en del af mig. Det er der, jeg kommer fra.”

For første gang bliver fra slutningen af september fulgt op af en turné, der bringer Mike Tramp rundt i hele landet med det største band, han nogensinde har optrådt med. Stop på turplanen er Helsingør, Ishøj, Odense, Herning, Esbjerg, Randers, Roskilde, Næstved, Kalundborg, København, Sønderborg og Assens.

Bestil albummet på Target Shop

Alle CD & LP ordrer i Targetshop er signeret af Tramp.

Tourbilletter