Københavns Kommune har modtaget 74 ansøgninger fra virksomheder om at bruge ordningen Arbejdsfordeling under coronakrisen. Glædeligt at københavnske virksomheder gør, hvad der står i deres magt for at beholde medarbejderne, siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) Det oplyses i en pressemeddelse.

Københavnske virksomheder forsøger at redde flest mulige arbejdspladser – og medarbejderne viser solidaritet med deres kolleger under coronakrisen. Det viser den store interesse for den særlige ordning Arbejdsfordeling, som gør det muligt at undgå fyringer, selv om alle medarbejdere ikke kan beskæftiges fuld tid, fordi der er færre ordre eller færre kunder i butikken. 74 virksomheder har ansøgt om at komme med i ordningen, og over 600 har spurgt om råd og vejledning.

Med Arbejdsfordeling kan medarbejdere arbejde nogle dage og få løn fra virksomheden for det, mens de må gå ledige andre dage og få supplerende dagpenge eller kontanthjælp. Alle medarbejdere i virksomheden, eller i en af virksomhedens berørte afdelinger – skal sige ja til at gå ned i timer og løn via Arbejdsfordeling, før virksomheden må bruge den.

“Det er glædeligt at se, at københavnske virksomheder gør, hvad der står i deres magt for at beholde deres folk på trods af at krisen rammer dem hårdt. Ligeså godt er det at se, at medarbejderne er solidariske med deres kolleger og villige til at gå ned i timer – og dermed løn – så alle i virksomheden kan beholde deres job og forhåbentlig komme tilbage for fuld styrke, når verden bliver normal igen,” siger beskæftigelsesborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

Direktør glad for solidaritet.
Arbejdsfordeling som ordning har eksisteret længe, men er blevet lempet i forbindelse med coronakrisen. I 2019 var der kun én virksomhed, der ansøgte, men i løbet af de sidste par uger har Københavns Kommune altså modtaget 74 ansøgninger. Reklame- og designbureau Jensen Retail med seks medarbejdere er en af de københavnske virksomheder, der gør brug af ordningen. “Vores kunder er primært fysiske butikker, restauranter og hoteller, så vi mærker i den grad, at Danmark mere eller mindre er blevet lukket ned. Ordningen betyder, at vi kan undgå fyringer, selvom det ikke er muligt at beskæftige alle fuld tid i denne tid. Jeg er meget glad for, at medarbejderne i Jensen Retail har vist den solidaritet med deres kolleger, som det har krævet for at gøre brug af ordningen,” siger Angelina Josefsen, administrerende direktør i Jensen Retail.

Fakta:
En arbejdsfordeling er en ordning, som en virksomhed, der har færre opgaver, ordre eller kunder, kan anvende for at undgå afskedigelser.
Ordningen betyder, at virksomheder kan lade medarbejderne arbejde færre timer og så få supplerende dagpenge eller kontanthjælp.
Arbejdstiden skal nedsættes med mindst 2 hele dage pr. uge. Ordningen kan også indrettes således, at medarbejderne arbejder en uge og sendes hjem næste uge eller arbejder 14 dage og sendes hjem de næste 14 dage.

Læs mere om arbejdsfordeling her: https://www.kk.dk/artikel/mulighed-sende-medarbejdere-delvist-hjem-uden-loen