To mænd blev i dag begge idømt fængsel i 12 år og seks måneder for forsøg på terrorisme. De er fundet skyldige i at anskaffe sig kemikalier og udstyr til fremstilling af en eller flere bomber, der skulle bruges ved et terrorangreb. En 40-årig kvinde, der er kendt skyldig i at fremme og finansiere terrorvirksomhed, blev idømt fængsel i fire år.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk / Dit Vesterbro

En alvorlig sag om forsøg på terrorisme blev i dag afgjort i Københavns Byret, hvor dommen til to mænd på 23 og 24 år lød på fængselsstraffe i 12 år og seks måneder. Den 23-årige fik desuden frataget sit danske statsborgerskab og blev udvist for bestandigt.

De to mænd blev den 28. marts 2022 fundet skyldige i forsøg på terrorisme, mens en 40-årig kvinde blev frifundet for den tiltale. Hun blev dog fundet skyldig i at have finansieret og fremmet terrorvirksomhed ved at have overført penge til personer med tilknytning til terrororganisationen Islamisk Stat. Hun blev i dag straffet med fire års fængsel.

De tre dømte blev anholdt i december 2019, da Politiets Efterretningstjeneste og flere politikredse slog til i en stor aktion flere steder i landet. De har alle siden siddet varetægtsfængslet, men den 40-årige kvinde blev dog løsladt, efter skyldsspørgsmålet blev afgjort den 28. marts.

Politiet har siden aktionen i 2019 gennemført en omfattende efterforskning, og det er i den forbindelse blevet klarlagt, at de to mænd havde planer om at fremstille en eller flere bomber, der skulle bruges ved et terrorangreb et ukendt sted i enten Danmark eller i udlandet. Retten har bl.a. fundet det bevist, at de to mænd var i besiddelse af forskellige kemikalier samt udstyr til at fremstille sprængstoffet TATP.

”Sager om terrorisme er altid alvorlige, men når vi ser på denne og de planer, der indgår i den, så er der ingen tvivl om, om at sagen her hører til i den meget alvorlige ende. Politiet har gjort et omfattende stykke arbejde med efterforskningen, og jeg er godt tilfreds med den afgørelse, som retten i dag er kommet frem til,” siger specialanklager Anders Larsson fra Københavns Politi.

De tiltalte har udbedt sig betænkningstid ift. eventuel anke.

Kilde.