Højsæsonen for svigtede kæledyr er i fuld gang på Dyrenes Beskyttelses 10 internater. Netop nu er der knap 2000 svigtede dyr i alt, fordelt i hele landet, hvilket er en stigning på over 30 %. I år er løber internaterne ekstra hurtigt, da de har svært ved at finde det nødvendige antal plejefamilier.

Foto ABW

Katte, killinger, kaniner, hunde, marsvin og fugle. Det er blot nogle af de utrolig mange dyr, som netop nu sidder på Dyrenes Beskyttelses 10 landsdækkende internater. Omkring 2000 dyr er på nuværende tidspunkt indskrevet på internat. Sæsonen er ikke på sit højeste endnu, og antallet stiger dagligt. Sammenlignet med samme tid, sidste år, er det en stigning på over 30 %.

– Det er et sørgeligt højt tal, som desværre er stigende hver sommer. Sidste år havde vi også mange dyr der havde brug for hjælp, men i år sprænger alle rammer! Vores internater er fyldte til bristepunktet og vores medarbejdere og frivillige ligger vandret for at kunne følge med, siger Karina Fisker, internatchef ved Dyrenes Beskyttelse.

Mangler hjælp
Normalt får internaterne hjælp af frivillige plejefamilier, som åbner deres hjem for de mange katte og killinger, men i år er det svært at skaffe hjælp nok. Internaterne har derfor løbet ekstra hurtigt, for at hjælpe alle de dyr, der er kommet ind. Internaterne har ikke plads, eller tid til at give daglig omsorg til så mange dyr.

– I år har vi godt kunne mærke at folk har haft mange sommerplaner, da det har været svært at finde nok frivillige plejefamilier. Det er simpelthen ikke muligt at redde så mange dyr, uden den uvurderlige hjælp vi får fra de frivillige, fortæller Karina Fisker og fortsætter:

– Når vi ikke har plejefamilier nok, kommer dyrene desværre til at sidde længere tid på internatet og vente. Det er ikke altid så godt, for de små killinger og missemødrene har brug for at komme ud i private hjem for at få ro og omsorg.

I 2021 fik Dyrenes Beskyttelse hjælp af 759 plejefamilier, for at redde de mange svigtede dyr. Uden de mange frivillige er det ikke muligt at hjælpe alle de svigtede killinger. Dyrenes Beskyttelse håber derfor, at hvis man har mulighed for at hjælpe, så tager man kontakt det nærmeste internat.

Drømmer du om at hjælpe dyr i nød?
Dyrenes Beskyttelse har siden 2017 flasket moderløse killinger op og hjulpet dem igennem den første svære tid i deres liv. Dette store arbejde kunne ikke lade sig gøre uden alle vores fantastiske, frivillige plejefamilier, der i samarbejde med en række af vores internater flaskede 900 killinger op i 2021, som ellers ikke ville have overlevet. I alt er over 2.550 flaskekillinger blevet reddet siden projektets start.

Hvis du ønsker at hjælpe, kan du kontakte dit lokale internat via. www.dyrenesbeskyttelse.dk.

Kilde.