Mulighederne for visse yderligere testarrangementer på kulturområdet skal indgå i evaluering, der skal komme forud for næste trin i genåbningen af de større forsamlinger og arrangementer medio juni. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Foto: ABW

Kulturminister Joy Mogensen vil bede regeringens ekspertgruppe for større arrangementer vurdere mulighederne for hen over sommeren at gennemføre visse yderligere forsøg med arrangementer på kulturområdet, fx koncerter, teaterforestillinger og lignende for et større publikum.

Partierne bag rammeaftalen for genåbningen har aftalt, at ekspertgruppen i løbet af de kommende uger skal foretage en evaluering af de første trin i afholdelsen af større arrangementer. Evalueringen skal medio juni, hvor de 50+-årige har fået første vaccinationsstik, drøftes med de politiske partier bag Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark fra 22. marts 2021. Det er i den forbindelse, at ministeren vil bede ekspertgruppen om at se på muligheder for at gennemføre visse yderligere forsøg med arrangementer på kulturområdet, som fx testkoncerter og lignende storskalaforsøg.

KULTURMINISTER JOY MOGENSEN SIGER:
“Vi er mange, der længes efter fællesskabet ved større arrangementer til livemusik og andre kulturbegivenheder. Vi er nu nået til et punkt, hvor store dele af samfundet er åbnet, og det giver mening at vurdere, om forsøg med arrangementer med større publikum kan give ny viden, der kan bane vejen for en fuld genåbning. Derfor vil regeringen bede ekspertgruppen vurdere mulighederne for storskalaforsøg til sommer, når den evaluerer erfaringerne fra de første trin i genåbningen af større arrangementer i midten af juni.”