Tag på en cykeltur i den virtuelle verden, når Københavns Kommune åbner sit første testcenter for e-cykler i Grøndal MultiCenter. Det oplyses i en pressemeddelelse.

Foto: Anne Beth Witte, Byportalerne.dk

København er verden over kendt som en cykelby, men snart kan den også betegnes som en e-cykelby. I Grøndal MultiCenter bliver det muligt at afprøve e-cykling i nyt testcenter. E-cykling er en cykeldisciplin, hvor man kan stige på cyklen og køre rundt i en virtuel verden. Disciplinen er gået fra at være et supplement til udendørs cykeltræning til nu at være en selvstændig disciplin under Danmarks Cykle Union.

I Grøndal MultiCenters testcenter vil der være mulighed for at teste cykler af tre forskellige mærker på forskellige digitale platforme. Ifølge kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) er e-cykling ikke kun et godt supplement til udendørs cykling, men også et middel til at nå nye målgrupper: ”Erfaringer med e-cykling viser, at det har potentiale til at tiltrække og fastholde nogle målgrupper, der af forskellige grunde ikke har interesseret sig for cykelsport og derfor ikke har fundet ind i foreningslivet. Med de nye e-cykler kan vi give københavnerne en mulighed for at prøve nye former for fysisk aktivitet, og jeg håber, at mange vil komme forbi Grøndal MultiCenter og teste de nye e-cykler,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Kultur- og Fritidsforvaltningen har samarbejdet med Danmarks Cykle Union om det nye testcenter. Der er tale om et pilotprojekt, der løber de næste seks måneder. Herefter skal testcentret evalueres.

Kommerciel chef i Danmarks Cykle Union Lars Moss glæder sig til at opleve erfaringerne med e-cykler fra landets største cykelby: ”Der er ingen tvivl om at e-cyklingen er kommet for at blive. Derfor synes jeg, at det er meget interessant, at Københavns Kommune nu går i gang med at teste, hvordan de kan understøtte udviklingen på området i forhold til den brede befolkning. Vi glæder os meget til at finde ud af, hvilke af vores mange fælles idéer vi kan realisere i den kommende tid.”

Testcentret vil være åbent for cykelklubber, selvorganiserede cykelentusiaster, private motionister, skoler, institutioner og organisationer.

Fakta

  • I testcentret er der plads til otte helt nye e-cykler med tilhørende udstyr.
  • Alle kan fra den 28. oktober 2020 booke en tid til brug af e-cykler. Det gøres online via kk.halbooking.dk eller købes kontant i Informationen i Grøndal MultiCenter.
  • Grøndal MultiCenter er et af landets største idrætsfaciliteter med sine 33.000 kvm. Centret rummer over 40 forskellige aktiviteter, har over 100 forskellige foreninger og brugergrupper og over 3.000 besøgende hver eneste dag.