Københavnerne vil have lov til at feste, og planen ville de facto lukke et helt erhverv ned, der i forvejen lider under coronaen, og som mange københavnere nyder godt af. Det får vi heldigvis forhindret nu, siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre. Det oplyses i en pressemeddelelse Via Ritzau. 

Foto: ABW

”Der var kun en udvej, og det var at skrotte den forhadte og vanvittige første udgave af nattelivsplanen. Københavnerne vil have lov til at feste, og planen ville de facto lukke et helt erhverv ned, der i forvejen lider under coronaen, og som mange københavnere nyder godt af. Det får vi heldigvis forhindret nu”

Sådan siger Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard fra Venstre, efter at flertal af partierne i Københavns Borgerrepræsentation har sagt politisk nej til det første udkast til en ny restaurations- og nattelivsplan.

Udkastet ville standse nye alkoholbevillinger i tidsrummet fra klokken 24 til klokken 5 om morgenen, og forhindre videreførelse og fornyelser af eksisterende nattilladelser i Indre By.

”Der rejste sig en regulær shitstorm fra københavnernes side over for planen, der ville lukke festen klokken 24, og det kan jeg godt forstå. Borgmestrene fra Alternativet og Enhedslisten, der stod bag den første udgave af nattelivsplanen, har fuldstændig misforstået, hvad flertallet af københavnerne ønsker, og hvordan restauranter og barer bløder lige nu på grund af coronaen. Vi skal have en åben by med glæde og natteliv, og så skal vi støtte et erhverv, der er presset. Ikke lukke det ned”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

På et møde i Kultur- og Fritidsudvalget onsdag den 17.marts vil et bredt flertal bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative, SF og Dansk Folkeparti derfor stille et ændringsforslag, der tvinger kommunen til at gå tilbage til tegnebrættet og lave en ny udgave af nattelivsplanen, der ændrer indstillingen til nye og eksisterende bevillinger.

”I stedet for forbud skal vi arbejde sammen med både restauratørerne og detailhandlen om at få en god balance imellem hensynet til beboernes nattesøvn i Indre By og hensynet til et velfungerende natteliv, som skaber vækst, arbejdspladser og glæde for københavnerne. Den næste udgave af nattelivsplanen skal sikre, at der kommer mindre larm, støj og møg på gaden, men vi må ikke ofre den gode og trygge fest indendørs i nattetimerne på byens klubber og barer samtidig”, siger Cecillia Lonning-Skovgaard.