Advarselsskilte opsættes på udvalgte steder i byen, hvor mange mennesker samles. Respekteres de ikke, vil der blive udstedt opholdsforbud. Det oplyses i en pressemeddelse.

Foto: Jesper Thode Larsen, Byportalerne.dk

Københavns Politi har i dag sat skilte op på tre udvalgte steder i byen, hvor der gentagne gange har været udfordringer med for mange mennesker på samme sted. De tre steder er Islands Brygge, Gøteborg Plads samt Dronning Louises Bro. Af de opsatte skilte fremgår det, at politiet kan lukke det pågældende område. Samtidig opfordres borgere til at søge væk, hvis det ikke er muligt at holde den afstand, der skal til for at undgå smittespredning.

”Vi kan desværre konstatere, at for mange mennesker samles i det fri, når solen skinner, hvorfor der er brug for at stramme skruen. Situationen er fortsat alvorlig, og derfor er det vigtigt, at borgerne stadig holder afstand. I første omgang bliver der opsat advarselsskilte, og bliver de ikke respekteret, er vi klar med opholdsforbud,” siger Anne Tønnes, politidirektør i Københavns Politi.

Ud over Islands Brygge, Gøteborg Plads og Dronning Louises Bro har Københavns Politi også fokus på en række andre områder, hvor det kan blive nødvendigt at stramme op på håndhævelsen af de nye regler og anbefalinger. Hvis der indføres forbud mod ophold i et område, kan det herefter medføre bøde for alle, der tager ophold i området uanset antal. Det vil dog stadig være tilladt at passere igennem området. Forbud mod ophold kan alene udstedes for mindre, afgrænsede områder som fx parker, pladser, strande, veje og forlystelsesparker.