Cecilia Lonning-Skovgaard (V) glæder sig over, at regeringens forslag til en sommerpakke tilgodeser København, men understreger at der skal mere til i de kommende forhandlinger. Det oplyses i en pressemeddelelse Via Ritzau.

Foto: ABW

Hvis regeringen tror, at de med deres forslag til en sommerpakke har gjort alt, hvad der kan og skal gøres for København, må de tro om igen. Sådan lyder reaktionen fra Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V). “København har brug for en reel genopretning, og her har regeringen et enormt ansvar, som de indtil nu har svigtet”.

En god start, men langt fra målet
Sidste sommer introducerede regeringen den såkaldte seks-dages-regel, hvor turister skulle booke seks dages sammenhængende ophold for at få lov at komme til hovedstaden.

Det var en kniv i et i forvejen blødende sår hos turisme- og oplevelsesindustrien i København, lyder det fra Cecilia Lonning-Skovgaard, der glæder sig over, at regeringen nu har lært af deres fejltagelser. Bl.a. med et forslag om, at restauranter og cafeer kan søge op til 50.000 kroner til at lave aktiviteter og tilbud.

“Jeg må glæde mig over, at regeringen i år har fundet plasteret frem, men når man ser på den situation, som København står i lige nu, så er arbejdet slet ikke gjort med det nuværende forslag til en sommerpakke. Vi er langt fra målet,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

I de kommende forhandlinger i næste uge foreslår hun konkret, at det bliver gratis at køre over Øresunds- og Storebæltsbroen, hvis man vil holde ferie i hovedstaden. Ligesom fradrag på hotel- og restaurantbesøg skal gøre det mere attraktivt at vende snuden mod København.

Genopretningspulje på 10 mio. kroner
Tidligere på året tog Cecilia Lonning-Skovgaard selv initiativ til en kommunal genopretningspulje på 10 mio. kroner. Den går ud på, at hoteller, restauranter, butikker, cafeer og driftige københavnere kan søge penge til aktiviteter, der kan skabe liv i byen igen.

“Jeg vil opfordre regeringen til at kigge mod vores genopretningspulje og lave noget tilsvarende, som kan skabe aktivitet i hovedstaden til glæde for erhvervslivet, turister og københavnerne. Jeg håber også, at flest mulige vil skynde sig at søge vores pulje. Vi har brug for at stå sammen om at få gang i København igen,” siger Cecilia Lonning-Skovgaard.