Det er nu, du skal ud og samle frø, så vi får en varieret bynatur med vilde blomster og masser af bier. Således lyder det i seneste pressemeddelelse på Vesterbro Lokaludvalgs site.

Foto: Jesper Thode Larsen

Drømmer du om vilde blomster og et lysende gult bunddække i haven, gården eller gadebedene i bydelen? Så er det nu og i de kommende par uger, du skal ud og samle frø.

Onsdag den 5. maj afholdt de frøsamlingstur. Her var vde i først og fremmest på jagt efter erantis, der er en af de tidligste forårsbebudere, men de endte med at høste allerflest lærkespore, der netop nu både blomstrer og har masser af modne frø at plukke af.

Selv om du ikke nåede med på turen, kan du sagtens være med til at øge biodiversiteten på Vesterbro. Snup en håndfuld frø, når du ser dem og være med til at skabe bynatur, omdanne græsplæner til blomsterenge, og så blomster omkring gadetræerne i bydelen.

Erantis
Erantis blomstrer fra januar til marts. I løbet af maj måned er frøstandene klar til at blive høstet. Frøene høstes grønne, så de ikke når at tørre og drysse ud af sig selv. Frøstandene nippes af lige over blomsten og lægges til tørre. Efter et par dage kan de små frø nulres ud, og kapslerne smides ud. Og så er det ellers bare om at sprede frø og glæde alle de steder, hvor det ville pynte med gule blomster i det tidlige forår.

Lærkespore
Lærkespore blomstrer i april og maj. Frugterne modnes i maj og er lette at høste og få til at gro nye steder. Frøkapslerne tørres et par dage, så frøene kan nulres ud. Blomsterne udsender en kraftig duft, der tiltrækker bier, og de trives bedst i halvskygge. Det er en hårdfør plante, der sår sig selv – også på steder hvor andre planter har svært ved at