Når nogen dør, er der for de efterladte en række ting, der skal tages hånd om, herunder begravelsen af den afdøde. Men hvordan foregår det, hvis man eksempelvis bor på Vesterbro i København? Det ser vi nærmere på her, så læs med og få mere at vide.
Uanset hvor man bor, eller hvor den afdøde boede, skal man sørge for begravelse eller bisættelse. Dette kommer man ikke udenom, og de fleste ønsker da også at det sidste farvel bliver gjort på den rigtige måde, for en begravelse er en af de ting, man ikke kan gøre om.
Bedemanden hjælper med det praktiske
Netop fordi en begravelse ikke kan gøres om, er det vigtigt at få gjort tingene på den rigtige måde. Det bedste er at kontakte en bedemand, og hvis begravelsen skal foregå på Vesterbro, kan man overveje Lavendla Bedemand Vesterbro. Bedemanden hjælper med alt det praktiske omkring begravelsen og i det omfang, man ønsker.
Eksempelvis kan bedemanden rådgive og assistere omkring valg og bestilling af gravsten, kiste og blomster samt flere forskellige andre ting. Til en begravelse er der en bagkant, og man kan altså ikke vente, til man en dag får tid og overskud til at tage sig af det, og også derfor kan en bedemand være meget værd, når man som efterladt skal tage sig af begravelsen.
Skriv en anmeldelse og hjælp andre med at vælge
Efter begravelsen kan man hjælpe andre kunder ved at skrive en anmeldelse af sin oplevelse med bedemanden. Lige som med de fleste andre ydelser og services er der også blandt bedemænd forskel på kvaliteten, og her kan man altså hjælpe hinanden ved at skrive en anmeldelse, så andre kan pejle sig ind på den bedste, ligesom man måske selv gjorde, da man skulle vælge bedemand.
Den efterfølgende proces
Selvom begravelsen fylder meget i processen omkring et dødsfald, er der dog også andre ting, der skal tages hånd om. Den afdødes hjem skal tømmes, og hvis der er tale om en ejerbolig, skal boet skiftes og evt. sælges. Også den afdødes personlige papirer skal gennemgås og sager som aktiedepoter, bankkonti, forsikringer osv. skal afvikles.
Den afdødes ejendele skal fordeles mellem de efterladte, sælges eller gives bort til velgørende formål, og netop arvestridigheder er noget, der kan splitte familier. Derfor bør alle involverede gøre sig umage for at alt foregår rimeligt, og her må man huske på, at vi alle er forskellige og har forskellige minder om den afdøde og derfor har vores grunde til at handle, som vi gør.
Gå ikke op i bagateller men forsøg i stedet at hjælpe hinanden til at komme bedst igennem denne proces, som kan være hård for sjælen, hvis der eksempelvis er tale om ens barndomshjem.