Venskabslinjen vil bekæmpe ensomhed blandt mennesker med handicap.”Der er så mange udviklingshæmmede mennesker derude, som ikke har nogen at snakke med. Men de må gerne ringe til mig. Vil du give dem mit nummer?”

Sådan sagde Bjarne til en pædagog. Bjarne har et handicap og er fast gæst i netværks-cafeen Vækstpunktet. Det udsagn blev startskuddet, at Hverdagsaktivisterne blev en del af Venskabslinjen, hvor mennesker med handicap vil hjælpe andre ud af ensomheden. For Hverdagsaktivisternes erklærede mål er nemlig, at de vil ud og være synlige i samfundet og vise, at de på trods af handicap kan bidrage og være med til at gøre en forskel.

Telefonen åbner 12. september.
Venskabslinjen åbner for opkald d. 12. september og vil herefter være åben alle tirsdage og torsdage i tidsrummet 16:00-19:00. Nummeret er 40 48 22 77. Venskabslinjen er fysisk placeret i netværkstilbuddet Vækstpunktet i Sundby Væksthus på Amager.

Udannet i svære samtaler.
De frivillige hverdagsaktivister på Venskabslinjen har deltaget på intensivt kursusforløb i ‘Akademiet’ i Captum. Her er de blevet undervist ved både psykolog og akademiets medarbejdere i teknik og håndtering af telefon, kommunikation, den gode samtale samt takling af svære samtaler.

De består af en gruppe på omkring 50 frivillige med fysiske og psykiske handicap. Hverdagsaktivisterne har gennem det seneste år har markeret sig kraftigt i det københavnske bybillede til events som blandt andet Copenhell, Copenhagen Pride, Ungdommens folkemøde mv. Hverdagsaktivisterne vandt i 2018 Handicaprisen, og var desuden repræsenteret til Beijing Designweek, som et af Københavns mest sociale bæredygtige initiativer.

Læs pressemeddelsen her.