Størstedelen af danskerne bliver hjemme i sommerferien, men en ny undersøgelse viser, at hver fjerde i Region Hovedstaden er i tvivl om, hvor de skal tage hen. En guide med lokale danskeres egne skjulte destinationer kan hjælpe flere på vej.

PR-Foto

Skagen, Bornholm, Tisvilde, Sjællands Odde. Der findes mange navnkundige sommerdestinationer som danskere kender og elsker. Men det kniber stadig med inspirationen og kendskabet til landets mange andre oplevelser og regioner, der byder på både sjove og spændende oplevelser. I Region Hovedstaden peger lokale på at man som gæst bl.a. skal opleve Hedebostien, der både går forbi Trylleskoven ved Solrød Stand og Tune Skov.

I en ny Megafon-undersøgelse foretaget på vegne af Skoda svarer 23% af borgerne i Region Hovedstaden, at de savner inspiration til rejse- og naturoplevelser i Danmark. Og med rekordmange danskere, der holder ferien hjemme i år, er der behov for at gøre Danmark lidt større og åbne op for nye dele af ferielandet. Allerede sidste år kunne man hente en guide med gode bud til sommerlandet hos Skoda, men i år har man taget et spadestik dybere og bedt danskere over hele landet byde ind med deres bud på lokale tips, der er samlet i en guide, som kan hentes hos alle landets Skoda forhandlere.

“Vi er ved at genopdage vores eget land, og jeg tror, at danskerne har fået smag for at holde ferien herhjemme. Undersøgelsen viser da også, at 42% forventer at holde mere ferie i Danmark i fremtiden. Så det er en god investering at vi i fællesskab gør Danmark større og deler de mere ukendte oplevelser og destinationer med hinanden,” siger Michael Ebeling, direktør for Skoda i Danmark og initiativtager til den nye undersøgelse.

Det er særligt de helt unge danskere mellem 18 og 29 år, der mangler viden og inspiration om feriemulighederne i Danmark – hele 41% savner inspiration til rejse- og naturoplevelser.

“Det er jo fremtidens feriegæster, som er vokset op med mange udenlandsrejser i ferierne. Det er helt oplagt at gøre en ekstra indsats for at den næste generation også prioriterer at udforske og nyde mulighederne i Danmark,” siger Michael Ebeling.

En guide med de lokales egne rejsetips
Den gratis sommerguide, der giver gode tips til alle fem regioner i Danmark, er ude i juni. I guiden det er danskerne selv, der kommer med deres egne “skjulte” natur- og rejseoplevelser til Region Hovedstaden.

“Hvem kender Danmark bedre end de lokale? Derfor har vi været ude og hente tips fra danskerne selv, som vores lille bidrag til at åbne op for flere gode oplevelser med familie og venner. Og det er fedt at se at så mange organisationer, virksomheder og private gør en indsats for at gøre Danmark til en stor rejseoplevelse,” siger Michael Ebeling.

Regionale forskelle
Så mange savner i høj eller meget høj grad inspiration til natur- og rejseoplevelser i Danmark
Hovedstaden 23%
Sjælland 28%
Syddanmark 26%
Midtjylland 23%
Nordjylland 26%