Høje omkostninger og lave el-priser betyder, at HOFOR må hæve prisen på fjernvarme med otte procent pr. 1. september 2023. Prisjusteringen afspejler, at forsyningsselskabet ikke skal tjene eller tabe på salget af varme, men hele tiden kun opkræve det beløb, det koster at drive forsyningen.
Med høj sol og temperaturer ude på langt over 20 grader er der ikke mange, der tænker på varme i radiatoren. Men HOFOR, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, har været nødt til at kigge nærmere på prisen for at varme københavnerne op for at sikre balance mellem udgifter og indtægter.
“Da vi op mod årsskiftet fastlagde varmeprisen for 2023, så energimarkederne helt anderledes ud, end de gør nu. Derfor var vi glade for at kunne melde en mindre prisstigning ud ved årsskiftet, hvor vores kunder også oplevede høje el-priser, og at en tur i supermarkedet var dyrere end normalt. Desværre har priser, inflation og indtægter fra el-produktion ikke udviklet sig, som markederne forventede det her i foråret. Derfor er vi nødt til at justere prisen på fjernvarme op fra september”, forklarer Gorm K. Elikofer, direktør for Energi i HOFOR, og fortsætter:
“Prisen på varme skal hverken være højere eller lavere, end de udgifter der er, og vi vil hellere justere prisen flere gange fremfor i meget store portioner en gang om året. Det tror vi er bedst for vores kunders økonomi. Hvis tingene ændrer sig, så der er grundlag for at sætte priserne ned igen, så gør vi naturligvis også det – ligesom vi gjorde med bygaspriserne i marts 2023.
FAKTA
Ændringer i priser på fjernvarme fra HOFOR.
- Prisen for at varme en typisk lejlighed på 80 m2 op stiger med 608 kr. årligt. Med den nye pris vil det koste 8.216 kroner at få varme i radiatoren og varmt vand i hanen i et år i denne type bolig.
- Prisen for at varme en gennemsnitlig villa på 130 m2 stiger med 1.406 kr. årligt. Med den nye pris vil det koste 18.988 kroner at få varme i radiatoren og varmt vand i hanen i et år i denne type bolig.
- Prisændring på varme gælder fra 1. september 2023