På tirsdage i Mariakirken uddeler projekt Fisken & Brødet 40-50 kurve med overskudsgrøntsager og byder på frokost og fællesspisning i menighedssalen.
Dagen starter med at projektleder Johannes og den morgenfriske frivillige Ali kører ud til grønttorvet i Tåstrup og henter overskuds frugt og grønt fra Engro-handlende. Mens går et køkkenhold af frivillige i gang med at lave frokost, og brygger kaffe til alle.
I gårdhaven, stilles der borde op til grøntsagskasserne, og deltagere kan afhente et nummer, der reserverer en kurv når der deles ud.
Først sorteres alle varerne nede i gården. Nogle af de fremmødte kan ikke komme op ad trapperne til menighedssalen, så de opholder sig ved bænkene i gården, hvor der også er også kaffe til dem, mens snakken går og grøntsagerne fordeles. Ca. kl. 11.30 er der fællesspisning og herefter uddeles de sorteret kasser efter nummer.
Fredage i Apostelkirken er konceptet det samme, dog adskiller fredagene sig ved, at den varme mad er byttet ud med brød, kager og kaffe. Begge dage er projektet helt afhængigt af de mange frivillige hænder, der gør klar til kaffe og mad, sortere, uddele grøntsager og tager slæbet med at rydde op og gøre rent efter de mange hundrede kilogrøntsager har været inde og ude af kirken på bare et par timer.
Som noget nyt eksperimenterer Fisken & Brødet med at inviterer til samtale-oplæg, i forlængelse af grøntsagsuddelingerne, hvor deltagerne kan få ny perspektiver tilværelsen i samtale med oplægsholder og hinanden – for nogle uger siden handlede det om taknemlighed hvor Niels Nymann, ledte en samtale om taknemlighed – og hvordan den kan være mulig, også selvom man skulle være økonomisk eller socialt på spanden.
Se mere her: Om Folkekirken Vesterbro – Folkekirken Vesterbro
