Det er helt naturligt. Kvinder har menstruation som følge af den udvikling, kvindekroppen går igennem i den fødedygtige alder. Derfor er det mere normalt at have menstruation én gang månedligt. Og at slippe for det er kun noget, der bør ske, når man rammer overgangsalderen.

Derfor bør menstruation også være noget, der ikke er så pinligt at snakke om – hvilket heldigvis også er begyndt at ske. Det er for eksempel noget, der gør sig gældende med de muligheder, der i dag byder sig med menstruationskoppen.

Spar penge ved at skrotte bind og tamponer

Her er der tale om en lille kop af silikone, der kan erstatte de bind og tamponer, som normalt bruges under en menstruation. Ofte er det nemlig noget, som man har et meget stort forbrug af hver måned. Og derfor er det også en stor udgift. Det er noget, der gælder, både når det kommer til det økonomiske, men også hvis vi tager et kig på belastningen af miljøet.

Og derfor er det meget mere økonomisk besparende, grønnere og ikke mindst praktisk at gøre brug af netop en menstruationskop.

Koppen indeholder desuden ingen form for skadelige kemikalier, som nogle bind og tamponer, og derfor er den ikke skadelig for kroppen at bruge.

Brug en menstruationskop

En sådan er let at indsætte. Du presser blot koppen sammen, hvorefter du indfører den på samme måde, som du ville gøre med en tampon. Når du giver slip, folder koppen sig ud, og den danner derfor stor tæthed. Blodet vil efterfølgende samle sig i koppen, som du blot skal sørge for at tømme, når du går på toilettet. Når du har tømt den, skyller du den blot og indfører den igen.

Efter din menstruation, bør du rengøre koppen grundigt, således den er klar til måneden efter.

Menstruationskoppen indeholder ingen form for skadelige kemikalier, som nogle bind og tamponer, og derfor er den ikke skadelig for kroppen at bruge. Foto: ABW