I den nyåbnede isbutik, Tante Vaffel, på Enghave Plads kan man opleve en fusion af vietnamesiske smage og danske istraditioner.

Ved siden af den vietnamesiske restaurant Banh Mi CPH på Enghave Plads ligger Tante Vaffel – en ny isbutik, som denne sommer inviterer københavnerne på unikke smagskombinationer og nye

Pressefoto Bahn Mi Cph

isdesserter. Det er restaurantejer Son Lê, der står bag Banh Mi CPH, som har overtaget naboisbutikken og forvandlet den til Tante Vaffel. Isen leveres af danske Hansens Is, og samarbejdet byder på nye isinnovationer, der kombinerer vietnamesiske smage med dansk kvalitetsis.

”Vi har glædet os meget til at invitere ind til en ny isoplevelse på Enghave Plads. Vi elsker at eksperimentere med smage og udvikler hele tiden på nye variationer, hvor smagen af Vietnam og Danmark går op i en højere enhed”, siger Son Lê, butiksejer.

Fransk eclair bliver til dansk is-hotdog
Med klassikere som vanilje-, nougat- og chokoladeis, samt et udvalg af frugtige sorbetis, tilbyder Tante Vaffel at komme saltede peanuts eller sesam oven på isen. En sammensætning der har inspiration i det vietnamesiske køkken.

Det er ikke kun med toppings, at der eksperimenteres med smagene. En helt ny isdessert er nemlig under udvikling, og københavnerne kan snart glæde sig til at smage en såkaldt ’Cold Dog’, der ikke kun forener vietnamesisk og dansk madkultur, men også tager inspiration fra Frankrig.

Ligesom en hotdog består Tante Vaffels ’Cold Dog’ af sødt brød, som bages direkte i butikken og minder om den franske dessert, eclair. Brødet fyldes med økologisk vaniljesoftice fra Hansens Is, som efterfølgende toppes med frisk frugt, chokoladesauce og karamelsauce og til sidst drysses med ristede hasselnødder for at give effekten af ristede løg.

Samarbejde mellem to familievirksomheder
Banh Mi CPH drives i dag af søskendeparret Lê, mens brødrene Anders og Rasmus Eibye Hansen står bag ismejeriet Hansens Is. Familieværdierne ligger dybt i begge virksomheder og er med til at knytte dem tættere sammen i samarbejdet.

”Det er altid fascinerende at se det søde og salte køkken smelte sammen, og i Tante Vaffel kan man smage det bedste fra Vietnam og Danmark i en is. Det er fedt at arbejde sammen med andre, som deler den samme passion fra smag, kvalitet og innovation som os, og jeg glæder mig til at smage de nye isnyheder hos Tante Vaffel over sommeren,” siger Anders Eibye Hansen, medejer i Hansens Is.