Måske noget for dig, med opstart d. 22. august i Slagelse og d. 30 august i København. Vi arbejder målrettet med protreptik, der er en filosofisk, reflekterende, dialogorienteret samtaleform.
Hvad får du med dig på uddannelsen?
Du bliver styrket i dit lederskab Du får et solidt værktøj til at favne dilemmaer Du opnår stimulering af nytænkning, fx på værdier, temaer og begreber Du få styrket dit indre kompas, som medfører, at du træffer de bedste beslutninger Du bliver bevidst om dine værdier, så du fremstår stærk og autentisk i dialogen Du oplæres grundigt i et samtaleværktøj som skaber dybe refleksioner for dig og andre
Nytteværdien til organisationen
Underviserne arbejder målrettet med forslag til, hvordan protreptik kan implementeres i organisationen Protreptikeren er i stand til at arbejde målrettet med organisationens værdier, så værdier ikke kun er noget, vi har, men noget vi er Protreptikeren er åben, nysgerrig, nærværende, spørger ind og møder den anden uden fordomme Denne tilgang smitter positivt af på trivslen i en organisation
Du er velkommen til at kontakte mig direkte for mere viden om uddannelsen på telefon 23885500 eller via mail: maibritt@ztrong.dk
Information om uddannelsen OBS nyt link
Maibritt Isberg Andersen
CEO AF ZTRONG
-Protreptik i praksis
Reference:
Lotte Büchert – Rektor på Slagelse Gymnasium
Jeg mener, at man som leder er forpligtet til at være i kontinuerlig udvikling med sig selv, for at sikre at den organisation man arbejder i og for ikke mister pusten og går i stå. Jeg efteruddanner mig derfor hver andet år og efter et år med pandemi, nedlukning, hjemmearbejde, masser af gåture med plads til refleksion, så kom tidspunktet, hvor jeg måtte i gang med protreptikken.
Det er en lederuddannelse, men for mig er det blevet en ny måde at forstå livet på. Protreptikken lever i mig og jeg bruger den hele tiden både i mit arbejds- og privatliv.
Det er blevet min livsfilosofi
Hos Maibritt Isberg Andersen, ejer af ZTRONG, fik jeg en indføring i filosofiens verden og de store spørgsmål i livet. Uddannelsen er praksisnær for man får undersøgt sine egne værdier gennem protreptiske samtaler og at man også selv skal protreptere andre er en gave fordi man hele tiden lærer nyt og hele tiden blev klogere på sig selv.
Jeg fik stillet skarpt på, om der er overensstemmelse mellem det jeg siger og det jeg gør.
Det er udfordrende og skaber en kontinuerlig refleksion fordi jeg har lært mig selv at kende på en ny og anderledes måde end tidligere.
Jeg tør godt sige nu, at jeg er blevet ”herre i eget hus” som filosof, ledelsesteoretiker og forfatter Ole Fogh Kirkeby siger. At blive ”herre i hus” giver pondus og en ny form selvværd som jeg ikke tidligere har oplevet.
Desuden har jeg fået opøvet evnen til at lytte og jeg har fået modet til at være stille og holde lange pauser i en samtale. Stilheden har givet mig et helt nyt værktøj i samtalen med medarbejdere og elever som får tid til at reflektere over de sagte ord. Pausen og stilheden er for mig noget af det stærkeste ved protreptikken.
Når man har uddannet sig til protreptiker, så kommer der et nyt mål i livet og det er få bredt denne livsfilosofi ud i hele organisationen, og det arbejder jeg nu på nu gennem efteruddannelse af ledelsesteamet, protreptiske MUS- samtaler samt scholérum med eleverne.
Jeg er overbevist om, at protreptik vil blive en del af morgendagens lederes efteruddannelse, for i en mere og mere kompleks verden som til stadighed kræver, at vi tager socialt ansvar samt at vi handler etisk og moralsk korrekt, så er det nødvendigt at kende sig selv og sine egne værdier som leder – altså at være “herre i eget hus”.