Hele uge 38 er der jubilæumsfejring på byens bemandede legepladser, og fejring afsluttes med fødselsdagsfest d. 21.9 i Hans Tavsens Park.

I 1939 fik legepladserne i Hans Tavsens Park, Østre Anlæg og Enghaveparken som de første legepladser i København bemanding på legepladsen i form af tre legepladslærerinder, som tilrettelagde boldspil, sanglege og udlån af legerekvisitter. I dag har Københavns Kommune 26 bemandede legepladser ud af i alt ca. 125 offentlige legepladser, der er fordelt over hele byen.

Personalet på de bemandede legepladser er pædagogisk uddannet, og legepladserne er gratis og åbne for alle, men har ofte et lokalt præg. Der kommer både børn alene og med forældre, og legepladserne er med til at skabe tryghed i lokalområdet – især i de udsatte byområder, hvor de har et socialpædagogisk sigte. Dertil bidrager legepladserne også med læring gennem leg, fx når det gælder skrald, affaldssortering og genbrug, og de arrangerer en masse events i løbet af året, som er velbesøgte og populære hos byens børnefamilier.

”De bemandede legepladser er et fantastisk og populært tilbud til byens børnefamilier. Ikke mindst i byens udsatte boligområder er de med til at gøre det trygt for forældrene at sende børnene ned for at lege og skabe fællesskaber med andre børn,” siger teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL).

Jubilæumsfejring i uge 38.
I år fylder de bemandede legepladser 80 år, og det fejres med et væld af aktiviteter på alle byens bemandede legepladser i hele uge 38 og afsluttes med en stor fødselsdagsfest i Hans Tavsens Park lørdag d. 21. september. Her vil der være en masse boder og aktiviteter, som afspejler det kludetæppe af fantastiske medarbejdere, der til daglig gør de bemandede legepladser til en helt særlig del af København.

Man kan bl.a.:
– besøge boder med ansigtsmaling, dåsekast og et sæbebobleværksted
– bage snobrød over bål og prøve smagsløgene af med insekter og urter
– prøve ponytræk med Bondegårdens ponyer og møde høns, kaniner og geder fra ByOasen
– Se Trolle og Tormod (kendt fra Ramasjang) spille op til dans

Tid og sted: lørdag d. 21. september kl. 11-15 på plænen i Hans Tavsens Park. Arrangementet er støttet af Nørrebro og Vesterbro Lokaludvalg. Læs mere her.