Efter det danske fodboldherrelandshold mandag aften spillede uafgjort mod Irland og dermed sikrede sig direkte kvalifikation til EM i 2020, kan danskerne nu se frem til den første EM-slutrunde i fodbold på dansk jord nogensinde med herrelandsholdet på hjemmebane i Parken.

Danmark har kvalificeret sig til EURO2020 mandag 19. november 2019 i Dublin, hvor det danske herrelandshold spillede uafgjort mod Irland. FOTO: Getty Images.

Rød-hvide farver i de københavnske gader bliver en realitet under sommerens EM-slutrunde. Det danske fodboldlandshold formåede her til aften at spille uafgjort mod Irland i Dublin, og med et point er Danmark direkte kvalificeret til EURO2020 – slutrunden for EM i fodbold, der bl.a. skal afvikles i København, der er én af ialt 12 værtsbyer.

For Københavns overborgmester Frank Jensen, er der rigeligt at glæde sig til, når de danske og mange andre europæiske flag rykker ind i hovedstaden:

“Kæmpe stort tillykke til Herrelandsholdet og hele Danmark – drømmen om et EM på hjemmebane i København er i hus. Det bliver en storslået fodboldfest for alle københavnere, fodboldfans og besøgende, når hele byen til sommer er klædt i de rød-hvide farver – klar til et brag af en folkefest,” siger overborgmester Frank Jensen.

Også kultur- og fritidsborgmester i København, Francisca Rosenkilde, glæder sig over, at københavnerne kan være en del af det største EM i fodbold nogensinde:

“Med EM 2020 bliver København vært for en af de største sportsbegivenheder i verden. Det er kæmpe stort – og det bliver en folkefest, der kan mærkes i hele byen. Særligt vildt bliver det, når Danmark kommer til at spille på hjemmebane i Parken. I København arbejder vi på, at hele byen kommer til at summe af aktiviteter under slutrunden. Og så opfordrer vi københavnerne til at tage del i både værtskabet for EURO2020 såvel som byens levende forenings- og idrætsliv. Før, under og efter,” siger Franciska Rosenkilde.

Forventningens glæde deler de med Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark: “Huttelihut! Danmark spiller på hjemmebane til sommer til EM i fodbold. Det bliver en folkefest, hvor vi i samarbejde med DBU og København vil sikre, at alle danskere og tilrejsende får mulighed for at blive en del af slutrunden – især på Ofelia Plads, hvor der bliver indrettet Football Village med alt hvad der hører en fodboldfest til og meget mere”, siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

Lene Kryger, direktør for EURO2020 i København ser et ekstra potentiale i, at Åge Hareides tropper er sikret mindst to kampe i Parken til sommer: “Arbejdet med EURO2020 har været i gang længe og vi arbejder hårdt videre for at sikre den bedste afvikling af slutrunden i København til sommer – uanset hvilke hold, der skal spille på Parkens græs. Men det er da klart, at det er meget sjovere, at det er de danske rød-hvide farver, der skal repræsentere både spillertrøjer og tilskuertribunerne, ” siger Lene Kryger.

Det danske herrelandshold spiller mindst to ud af tre EM-gruppekampe i Parken, mens der trækkes lod mellem Rusland, der også er vært for EM 20202, og Danmark om hjemmebanefordel i den tredje gruppekamp. Kamptidspunkter og de endelige grupper til EM fastlægges til UEFA’s Final Draw den 30. november. Lodtrækning kan opleves direkte på TV3+.

FAKTA OM EURO2020.
I Parken i København spilles fire kampe: 13., 18., 22. og 29. juni
30. november trækker UEFA lod om, hvem der skal spille hvor og hvornår
I København placeres Football Village på Ofelia Plads
EURO2020 afholdes i 12 forskellige byer i 12 forskellige lande. Åbningskampen spilles i Rom den 12. juni, finalen spilles i London den 12. juli og i København spilles fire kampe.

Bag det danske værtskab står et samarbejde mellem Dansk Boldspil-Union, Københavns Kommune, Sport Event Denmark og Wonderful Copenhagen. Læs mere på www.copenhageneuro2020.dk.