Det sker i form af en pulje, som frivillige organisationer kan søge om penge hos, hvis de vil oprette ekstra overnatningspladser. Puljen er på 700.000 kr. årligt i de næste fire år. Pengene kan også søges til indsatser, der indsamler og spreder information om hvor i byen, der er ledige overnatningspladser, ligesom de også kan gå til indsatser, der transporterer hjemløse rundt i byen til ledige overnatningspladser.
Erfaringer fra de seneste år viser nemlig, at der med nødovernatningspladserne er en plads til alle, men at der alligevel kan være nogle, der ender uden et sted at sove. Problemet er nemlig, at de hjemløse ikke ved, hvor de ledige pladser er, og at der derfor kan stå fire hjemløse på Nørrebro uden et sted at sove, mens der er ti ledige overnatningspladser på Amager. Den problematik håber politikerne nu at få løst.
Socialborgmester Mia Nyegaard (R) er tilfreds med, at der med aftalen er blevet sikret finansiering til, at byens hjemløse kan få et sted at sove de kommende vintre.
”Vi ved, at der er et øget behov for overnatningspladser i vintermånederne, og jeg er glad for, at vi nu har finansieringen af dem på plads. Jeg så selvfølgelig helst, at vi fik givet byens hjemløse et hjem ved fx at bygge flere billige boliger, men det er et langt, sejt træk. Nogle gange er nødovernatningspladserne bare en madras på et gulv, og det synes jeg ikke er nogen god løsning. Men det er den midlertidige løsning, vi har mulighed for at bringe på banen, som det ser ud nu,” siger Mia Nyegaard.
I København er der på nuværende tidspunkt 480 herbergspladser, 110 pladser på natcaféer og 137 nødovernatningspladser.
Det er muligt at søge penge fra puljen frem til den 11. november kl. 12. Læs mere om puljen og finde ansøgningsskemaet her.