Partierne bag Budget 2020 i København har fordelt 580 millioner kroner til en række kommunale indsatser. Venstres beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard glæder sig især over hjælpepakker til erhvervsliv og turisme og flere erhvervsparkeringspladser. Det oplyser Via Ritzau i en pressemeddelse.

Virksomhederne i København er i knæ, og turisterne bliver væk.
Derfor glæder det Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), at hun har sikret mere støtte til erhvervslivet og den hårdt trængte turismebranche.

Partierne bag Budget 2020 har i den såkaldte Overførselssag aftalt, hvordan 580 millioner fra kommunens budget, som ikke blev brugt i 2019, så skal bruges.
“Som det eneste borgerlige budgetparti bed vi os fast i bordkanten og sikrede, at erhvervslivet blev tilgodeset i coronakrisen. Og som erhvervslivets borgmester glæder det mig, at vi både fik penge til at tiltrække flere turister og konferencer, hjælp til restauranterne og opkvalificering af de lediges digitale kompetencer, så de kan have bedre kort på hånden i jobsøgningen”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Forhindrede misbrug af parkeringspladser.
Det er besluttet at lempe reglerne for udeservering midlertidigt, og her fik beskæftigelsesborgmesteren bl.a. forhindret, at områder med en høj belægningsprocent fik inddraget parkeringspladser, og så må udeserveringen ikke belaste beboere med støj og skrald.

“Vi skal række hånden ud og hjælpe med mere udeservering under krisen. Men vi må ikke glemme, at de ansatte og kunderne også skal kunne parkere i et genåbnet København, ligesom vi skal tage hensyn til beboernes hverdag”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Det blev på Venstres foranledning også besluttet, at mulighederne for en løsning, så det administrativt kan blive lettere for københavnske virksomheder at rekruttere internationale medarbejdere, skal undersøges frem mod forhandlingerne om Budget 2021 i september.

Flere erhvervsparkeringspladser og mere tryghed.
Beskæftigelsesborgmesteren skaffede også over 10 millioner kroner til at opføre yderligere omkring 100 erhvervsparkeringspladser. “Vi ved fra Håndværkerforeningen, at de eksisterende erhvervsparkeringspladser er flittigt brugt af håndværkere, der nu kan parkere tæt på kunderne. Derfor er det en meget konkret sejr, at vi får yderligere 100 pladser, for det er tvingende nødvendigt, at vi lige nu hjælper virksomhederne med deres nære udfordringer”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Som leder af Venstre glæder hun sig også over, at der blev penge til bedre fremkommelighed i byen, en udvidelse af Havnebusruten med tre nye stoppesteder, en endelig afklaring af finansieringen af den nye fjernbusterminal og mere tryghed i København i form af en akutpulje til at undgå nye “hårde ghettoområder” og belysning ved Bryggebroen på Vesterbro.

Kort før forhandlingernes afslutning blev det – ligeledes på Venstres foranledning – besluttet af Borgerrepræsentationen, at særlige opgaveudvalg frem mod forhandlingerne om Budget 2021 skal komme med forslag til, hvordan erhvervslivet kan hjælpes yderligere. Der kommer bl.a. et udvalg om turisme/oplevelsesøkonomi.