Når Halloween nærmer sig, siges det, at sløret mellem de levende og dødes verden bliver tyndere. Men lørdag den 19. oktober kl. 18.00 forsvinder det helt, når Tivolis gæster kan opleve et uhyggeligt optog med omkring 200 zombier og frygtindgydende monstre. De mange monstre vil marchere gennem Tivoli som en del af Monsters Night Out og Halloween i Tivoli.

Monsters Night Out 2023 – Foto Thomas Lauersen 2

Tivoli vil blive hjemsøgt af zombier, ikoniske filmmonstre og andre skræmmende væsner, når den 19. oktober markerer det 12. år med det traditionsrige Monsters Night Out-optog i forlystelseshaven. Optoget starter ved Hovedindgangen kl. 18.00 og slutter ved Himmelskibet. Herefter vil gæsterne kunne møde monstrene, når de indtager den Halloween-dekorerede forlystelseshave og dens forlystelser.

De mange deltagere i Monsters Night Out har brugt utallige timer på at forberede deres skrækindjagende udseende for at give Tivolis gæster et ordentligt gys.

Børn og gæster med sarte nerver advares. Monsterparaden byder på både kløer og hugtænder! Monsters Night Out-optoget arrangeres i samarbejde mellem Copenhagen Zombie Crawl og Tivoli.

Lasse Elmer, medarrangør af Monsters Night Out og repræsentant fra Copenhagen Zombie Crawl, siger:

“Med Monsters Night Out har vi nu i mange år været medskabere af den ultimative Halloween-oplevelse i Tivoli. Når man som udklædt deltager mødes i et fællesskab, hvor horror, monstre og gys er i fokus, findes der ikke en federe oplevelse end at udleve det i en af verdens mest legendariske forlystelseshaver. Tivoli bliver omdannet til en ramme, der fuldender det univers, som man ellers til hverdag er nødt til at opleve gennem medier. At være en del af et optog med så mange væsener, som marcherer ind igennem Danmarks måske mest genkendelige port, mens tusindvis af tilskuere står med både gys og spænding i øjnene, giver en oplevelse, som ikke kan fås andre steder i Danmark. Det er derfor, at vi og vores deltagere gør det igen og igen.”

Halloween i Tivoli
Selvom mange forbinder Halloween i Tivoli med en markering af en amerikansk højtid, så har højtiden rødder i både europæisk og dansk historie. Halloween tager afsæt fejringen af allehelgensaften og trækker også tråde til traditionelle danske høstfester med mange halmballer, årstidens blomster og ikke mindst græskar, og Tivoli bygger altså også videre på de traditioner.

Løbende udvikling
Tivoli har altid haft behov for at udvikle sig. Det skete også i 2006, hvor Tivoli slog gitterporten op for den første halloween-sæson, der varede i 10 dage. Første sæson blev besøgt af 250.000 gæster. I dag besøges Halloween i Tivoli af ca. en halv mio. gæster. I dag varer Halloween i tre uger, hvor svenskernes Höstfest også er en del af sæsonen.

På den måde rammer Halloween i Tivoli både danskernes og svenskernes efterårsferie.

Tivoli har taget afsæt i en ærkeamerikansk tradition og har fordansket den. Det har fra starten aldrig været meningen at overføre den amerikanske tradition én til én til danske forhold. I stedet fortolker Tivoli traditionerne og lader sig inspirere af de gamle, nordiske høstfester. Man har derfor valgt at præsentere ægte og autentiske scenografier og tableauer fremfor kunstige løsninger.

Fun Facts om Halloween i Tivoli 2024
Tivoli åbner for 19. gang for Halloween
Det tager 17 dage og 13 timer, at gøre klar til Halloween
22.100 græskar er placeret rundt omkring i Haven, hvilket er rekord.
Labyrinten er 180 meter lang
10.000 græsser, stauder, krydderurter, frugtbuske og træer er placeret i haveanlægget.
225 m2 tage er blevet beplantet med blomster i efterårsfarver.
20 gartnere, arbejdsmænd og tilriggere har arbejdet med gartnerdelen af Halloween i Tivoli.
DM i Kæmpegræskar blev afholdt for 17. gang i år. Vinderen blev kåret den 12. oktober og vejede 1115,8 kg, hvilket er en nordisk rekord. De enorme græskar kan opleves under Halloween i Tivoli og vil fra den 24. til 27. oktober blive udskåret til gigantiske græskarlanterner.
DM i Kæmpegræskar afholdes i samarbejde med Husqvarna.

Åbningstider: Den 10. oktober til den 3. november 2024.

I Halloween-perioden er åbningstiderne søndag – torsdag kl. 11.00 – 22.00 – fredag + lørdag kl. 11.00 – 23.00