Har du en god idé til et projekt, der skaber bedre fysiske rammer for friluftsliv, nye muligheder for vandfriluftsliv eller som udvikler børn og unges friluftsliv, så søg om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Næste frist for ansøgninger er 15. september 2022.

Foto: Adam Grønne

Hvis du har en god idé til et projekt, der skaber bedre muligheder for friluftsliv eller større naturforståelse? Så kan du søge om tilskud fra Udlodningsmidler til Friluftsliv. Der bliver givet tilskud til projekter inden for tre temaer: Fysiske rammer for friluftsliv, vandfriluftsliv og børn og unges friluftsliv, og næste ansøgningsfrist er 15. september 2022.

Friluftsrådet støtter lokale initiativer med tilskud fra 20.000 kr. og større udviklingsprojekter med tilskud fra 200.000 kr.

“Vi er rigtig glade for, at vi med Udlodningsmidler til Friluftsliv kan være med til at skabe bedre muligheder for friluftsliv for alle. Friluftsliv er populært som aldrig før, så der er et kæmpe potentiale for at udvikle mulighederne for friluftsliv, både til lands og til vands – for store og for små. Vi håber, at vi får mulighed for at støtte en masse gode projekter over hele landet,” siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Tre temaer for projekter
Du kan søge om tilskud til projekter inden for tre temaer:

  • Fysiske rammer for friluftsliv: Du kan søge tilskud til projekter, der skaber bedre fysiske rammer for friluftsliv, så flere kommer ud og oplever naturen. Det kan for eksempel være shelterpladser, bålhytter, fugletårne eller faciliteter, der imødekommer personer med handicap eller andre særlige behov. Det kan også være friluftsudstyr til udlån, stier og andre fysiske tiltag, som forbedrer adgangen til naturområder.
  • Vandfriluftsliv: Du kan søge tilskud til projekter, der skaber bedre muligheder for at dyrke friluftsliv på og ved vandet. Det kan for eksempel være faciliteter, som understøtter friluftsaktiviteter eller skaber bedre adgang til vandet. Det kan også være udstyr til vandaktiviteter eller formidling af naturen under vandoverfladen.
  • Børn og unges friluftsliv: Du kan søge tilskud til projekter, der fremmer børn og unges friluftsliv eller øger deres naturforståelse. Det kan eksempelvis være etablering af skolehaver, udstyr og faciliteter som understøtter friluftsliv og naturforståelse, eller lokale læringsforløb der gør det nemmere at flytte undervisningen ud i det fri.

Få sparring på din idé
Er du i tvivl, om din projektidé falder inden for puljens formål, er du altid velkommen til at ringe eller skrive til Friluftsrådet. Friluftsrådet hjælper gerne med gode råd og sparring.

“Det er vigtigt for os, at det er nemt at søge, så man må endelig kontakte os, hvis man vil høre mere om mulighederne for at søge tilskud, hvis man har brug for et godt råd til ansøgningen eller ønsker sparring på sin projektidé. Vi ligger inde med en stor viden om friluftsliv, og den deler vi hjertens gerne ud af,” lyder det fra Winni Grosbøll.

Kontakt Friluftsrådets puljeadministration på tlf. 33 79 00 79 (tast 2) eller mail: tilskud@friluftsraadet.dk.

Du kan læse mere om mulighederne for at søge tilskud og finde inspiration fra tidligere støttede projekter på friluftsraadet.dk/tilskud.

Kilde.