Som en del af den tryghedsskabende indsats forlænger Københavns Politi de to visitationszoner, der dækker dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum. Zonerne gælder nu frem til den 1. februar 2022.

Det er fortsat Københavns Politis vurdering, at der i rocker- og bandemiljøet er risiko for voldelige hændelser, og derfor forlænger politiet de to visitationszoner, der siden den 3. december 2021 har dækket dele af Nørrebro og Nordvest og Tingbjerg/Husum.

Visitationszonerne er nu gældende frem til den 1. februar 2022 kl. 18, og politiet vil generelt have en øget tilstedeværelse i de to zoner.

”At sikre borgernes tryghed og sikkerhed er vores fornemste opgave, og i den forbindelse giver visitationszonerne os mulighed for at kontrollere, om der i zonerne er personer, der går rundt med våben. Vi har en stor og bred indsats for at komme de voldelige hændelser i rocker- og bandemiljøet til livs, og som led i den indsats forlænger vi nu de to zoner,” siger politidirektør Anne Tønnes.

Zonerne blev indført den 3. december 2021, da der havde været en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderedes at have relation til rocker og bandemiljøet. I flere af sagerne har Københavns Politi foretaget anholdelser, og flere personer er blevet varetægtsfængslet.

Se de to visitationszoner her. 

Foto: JTL